Διεθνή

Ρωσία: Αναπτύσσει τανκς Terminator για την κατάληψη πόλεων της Ουκρανίας

Ρωσία: Αναπτύσσει τανκς Terminator για την κατάληψη πόλεων της Ουκρανίας

Πηγή Φωτογραφίας: MiliaryLeak

Ο Μανώλης Σταυρουλάκης γράφει στο pagenews.gr για τα θηριώδη τεθωρακισμένα που έχουν αναπτύξει οι Ρώσοι και τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για την διεξαγωγή μαχών μέσα σε κατοικημένες πόλεις

Το τεθωρακισμένο όχημα μάχης BMPT-72 «Terminator» δημιουργήθηκε ειδικά για τη διεξαγωγή αστικών μαχών υψηλής έντασης.

Η Μόσχα έχει αναπτύξει «Terminator» σε πόλεις της Ουκρανίας για να τις κατακτήσει πιο εύκολα.

Δεν πρόκειται για τα ρομπότ δολοφόνους των ταινιών του Τζέιμς Κάμερον, αλλά για θηριώδη τεθωρακισμένα τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για την διεξαγωγή μαχών μέσα σε κατοικημένες πόλεις και για την κατάληψη αστικών περιοχών.

Η ανάπτυξη του Terminator ξεκίνησε πριν από περίπου τριάντα χρόνια, μετά την πρώτη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Τσετσενία, στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Αυτό το τεθωρακισμένο, που είναι επίσης γνωστό με την τεχνική του ονομασία BMPT-72, κατασκευάστηκε επίσης για να είναι ο «σωματοφύλακας» και υποστηρικτής άλλων κλασικών αρμάτων μάχης . Είναι το μόνο όχημα στον κόσμο που έχει δημιουργηθεί ειδικά για αυτό το είδος αποστολής.

Από την πλευρά του οπλισμού, αυτό το άρμα διαθέτει δύο πυροβόλα των 30 χιλιοστών, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον Ουκρανών στρατιωτών, καθώς επίσης και εναντίον αεροσκαφών που πετούν χαμηλά.

Το άρμα διαθέτει επίσης τέσσερις υπερηχητικούς αντιαρματικούς πυραύλους Ataka (δύο σε κάθε πλευρά του οχήματος), οι οποίοι έχουν βεληνεκές έξι χιλιομέτρων.

Ακόμη, το BMPT-72 είναι εξοπλισμένο με δύο εκτοξευτές χειροβομβίδων AG-17D και ένα ομοαξονικό πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών.

Όσον αφορά την αμυντική πτυχή, το Terminator είναι τοποθετημένο στο σασί του ρωσικού τανκ T-90 και διαθέτει αντιδραστική θωράκιση. Είναι σχεδιασμένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εμπλέκει τρεις διαφορετικούς στόχους ταυτόχρονα με τους τέσσερις χειριστές όπλων του. Αυτό το μηχάνημα διαθέτει μεγάλο αριθμό οργάνων παρατήρησης. Περιλαμβάνει, για τον σκοπευτή, αποστασιόμετρο, σκοπευτικό λέιζερ και σύστημα παρατήρησης με λειτουργία ημέρας και νύχτας και σε συνθήκες κακοκαιρία.

Τέλος, αυτό το όχημα μάχης μπορεί να μεταφέρει έως πέντε μέλη πληρώματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments