Οικονομία

Εστίαση: Πότε και πόσο θα αυξηθούν οι τιμές – Έρχονται αυξήσεις έως 15% σε βασικά προϊόντα

Εστίαση: Πότε και πόσο θα αυξηθούν οι τιμές – Έρχονται αυξήσεις έως 15% σε βασικά προϊόντα
Εστίαση: Από 5% έως και 15% αναμένεται να υπάρξουν ανατιμήσεις στα προϊόντα του κλάδου των επιχειρήσεων της εστίασης

Από 5% έως και 15% αναμένεται να υπάρξουν ανατιμήσεις στα προϊόντα του κλάδου των επιχειρήσεων της εστίασης. Δεν είναι λίγοι οι καταστηματάρχες που αναφέρουν ότι οι λειτουργικές δαπάνες μαζί με τα ενεργειακά αποτελούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ και είναι πολύ δύσκολο να απορροφήσουν τα λειτουργικά κόστη.

Ποια προϊόντα αναμένονται αυξήσεις

Ο χορός των νέων αυξήσεων αναμένεται να ξεκινήσει από τα ψητοπωλεία, με το τυλιχτό σουβλάκι να ακριβαίνει άμεσα κατά 20-50 λεπτά του ευρώ, φθάνοντας έως και 3,2 ευρώ. Μετά από την αύξηση κατά 12% που είχε γίνει στο τέλος του καλοκαιριού πέρσι, το σουβλάκι με πίτα πωλείται σήμερα στα 2,6 – 3 ευρώ και το σκέτο (καλαμάκι) στα 1,8 – 1,9 ευρώ.

Συγκεκριμένα παραγγέλλοντας 6 σουβλάκια με πίτα προς 3 -3,2 ευρώ το ένα σουβλάκι αυτό σημαίνει 18 – 19,2 ευρώ μόνο για τα σουβλάκια. Αν συνυπολογίζει κανείς και δύο μερίδες τηγανητές πατάτες 5 – 6 ευρώ και 4 αναψυκτικά προς 1,2 – 1,4 ευρώ το καθένα, συνολικά 4,8 – 5,6 ευρώ, τότε το κόστος φτάνει στα 27,8 – 30,8 ευρώ! Αυξήσεις παράλληλα αναμένονται σε πιτσαρίες και φούρνους.

Μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται και στα ενοίκια

Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και στα ενοίκια λόγω του αυξημένου πληθωρισμού.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης επέβαλε σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια το μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή

Διοικητικό πρόστιμο ύψους 647.000 ευρώ, επιβάλλεται, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ διότι σε έλεγχο που διενήργησαν ελεγκτές της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι πωλούσε με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους κατά παράβαση του άρθρου 21 (παρ. 4β) της από 20/3/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 68) «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments