Διεθνή

Μπάιντεν σε Αμερικανούς στρατιώτες: Βρίσκεστε στο επίκεντρο μιας μάχης μεταξύ δημοκρατίας και απολυταρχίας

Μπάιντεν σε Αμερικανούς στρατιώτες: Βρίσκεστε στο επίκεντρο μιας μάχης μεταξύ δημοκρατίας και απολυταρχίας
Μπάιντεν σε Αμερικανούς στρατιώτες: Ο Τζο Μπάιντεν επισκέφτηκε σήμερα Αμερικανούς στρατιώτες που σταθμεύουν στην Πολωνία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Ο Τζο Μπάιντεν επισκέφτηκε σήμερα Αμερικανούς στρατιώτες που σταθμεύουν στην Πολωνία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Αυτή η μεραρχία, η τελευταία που εγκατέλειψε το Αφγανιστάν το περασμένο καλοκαίρι, είναι μέρος των δυνάμεων που αναπτύχθηκαν στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ για να ενισχύσουν την αμερικανική στρατιωτική παρουσία ενάντια στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο ανώτατος διοικητής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που έχουν ενισχύσει την παρουσία τους στην Ανατολική Ευρώπη και των οποίων τα 10.500 μέλη βρίσκονται κυρίως στην Πολωνία, αστειεύτηκε με στρατιώτες που κουρεύονταν.

«Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ», επανέλαβε πολλές φορές στους παρόντες στρατιώτες. Χαμογελαστός, έκανε πολλές χειραψίες και έβγαλε φωτογραφίες, αρπάζοντας κάποια στιγμή ο ίδιος ένα τηλέφωνο για να βγάλει μια selfie.

«Βρίσκεστε στο επίκεντρο μιας μάχης μεταξύ δημοκρατίας και απολυταρχίας», είπε ο Τζο Μπάιντεν σε μια σύντομη ομιλία του. «Αυτό που κάνετε είναι σημαντικό, πραγματικά σημαντικό», είπε.

Με την επίσκεψη αυτή, ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να συμβολίσει, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών να προστατεύσουν τις χώρες του ΝΑΤΟ, μια υποχρέωση που ο Τζο Μπάιντεν έχει πολλές φορές χαρακτηρίσει «ιερή».

Ο Μπάιντεν αναμένεται να έχει συναντήσεις με επίκεντρο την ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία και στην περιοχή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments