Διεθνή

Μπόρις Τζόνσον: Η Ουκρανία “έσωσε” τον πρωθυπουργό

Μπόρις Τζόνσον: Η Ουκρανία “έσωσε” τον πρωθυπουργό

Πηγή Φωτογραφίας: Indicator

Μπόρις Τζόνσον: Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι τώρα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας, προβλήματα που μοιάζουν λυμένα.

Ο Μπόρις Τζόνσον εδώ και περίπου ένα μήνα είναι μέσα στους ηγέτες που επηρεάζουν το status quo. Λίγο καιρό πριν όμως είχε μεγάλα εσωτερικά προβλήματα, που δημιουργήθηκαν από τα πάρτυ που διοργανώθηκαν στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά την διάρκεια των lockdown.

Ένα μήνα μετά όμως τα ποσοστά του έχουν ανακάμψει. Πλέον, με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία, εκείνα τα «κορωνο-πάρτι» που είχαν λάβει χώρα στην πρωθυπουργική κατοικία της Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω καραντίνας (partygate) φαντάζουν «παλαιά υπόθεση».

Τζόνσον – ο πιο δραστήρια αντιρώσος

Το Κρεμλίνο κατήγγειλε σήμερα, δια του εκπροσώπου του, Ντμίτρι Πεσκόφ, πως στα μάτια της Μόσχας ο Μπόρις Τζόνσον είναι ο «πιο δραστικά αντιρώσος» από τους ξένους ηγέτες.

Πίσω στο Λονδίνο ωστόσο, ο Βρετανός πρωθυπουργός παρουσιάζεται ενισχυμένος. Το ποσοστό όσων επιδοκιμάζουν το έργο του ανέρχεται πια σε 30%, και έχει αυξηθεί κατά 5% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία στον ιστότοπο YouGov. Παράλληλα, τον περασμένο μήνα μειώθηκε κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες, από το 70% στο 63%, και το ποσοστό εκείνων που αποδοκιμάζουν το έργο του Βρετανού πρωθυπουργού, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

Δεν είναι ιδανικά τα νούμερα

Τα νούμερα προφανώς και δεν είναι ιδανικά. Ωστόσο, είναι πολύ καλύτερα από όσο ήταν πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αν και ο Μπόρις Τζόνσον εξακολουθεί να επιδίδεται σε «γκάφες» και σε λάθη που του στοιχίζουν (η επιλογή του, για παράδειγμα, να συγκρίνει το Brexit με τον αγώνα των Ουκρανών προκάλεσε αντιδράσεις ακόμη και από την πλευρά της Ουκρανίας).

Υπενθυμίζεται, πάντως, πως ο Μπόρις Τζόνσον ξεκίνησε την χρονιά με τη δημοτικότητά του να έχει υποχωρήσει στο 22%.

«Έσωσε η κρίση στην Ουκρανία τον Μπόρις Τζόνσον;», διερωτάται ο πολιτικός συντάκτης Φρέντι Χέιγουορντ μέσα από την ιστοσελίδα του New Statesman, υπογραμμίζοντας πως τα ποσοστά αποδοχής του Βρετανού πρωθυπουργού έχουν πια ανέβει στα επίπεδα της προ-partygate εποχής, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι έχουν τελειώσει και τα προβλήματα για τον Μπόρις. Κάθε άλλο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments