Διεθνή

Ουκρανία: Η ρωσική εισβολή ανέτρεψε την παγκόσμια τάξη λέει η Blackrock

Ουκρανία: Η ρωσική εισβολή ανέτρεψε την παγκόσμια τάξη λέει η Blackrock

Πηγή Φωτογραφίας: pronews.gr

Ουκρανία: Η εισβολή της Μόσχας σηματοδοτεί το τέλος μίας εποχής τριάντα ετών, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Blackrock.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει ήδη ανατρέψει την παγκόσμια τάξη πραγμάτων που ίσχυε από το τέλος το Ψυχρού Πολέμου. Αυτό δήλωσε ο Λάρι Φινκ, Διευθύνων Σύμβουλος και πρόεδρος του μεγαλύτερου διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, της BlackRock.

«Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έβαλε τέλος στην παγκοσμιοποίηση που ζήσαμε τις τελευταίες τρεις δεκαετίες», ανέφερε ο Φινκ σε επιστολή του προς τους μετόχους, σύμφωνα με το CNBC. «Έχει αφήσει πολλές κοινότητες και ανθρώπους να αισθάνονται απομονωμένοι και να βρίσκονται σε μια διαδικασία ενδοσκόπησης. Πιστεύω ότι αυτό έχει επιδεινώσει την πόλωση και την εξτρεμιστική συμπεριφορά που βλέπουμε σε ολόκληρη την κοινωνία σήμερα».

“Οικονομικός πόλεμος κατά της Ρωσίας”

Ο Φινκ, η εταιρεία του οποίου εποπτεύει περισσότερα από 10 τρισεκατομμύρια δολάρια, είπε ότι τα έθνη και οι κυβερνήσεις έχουν συνενωθεί και εξαπέλυσαν έναν «οικονομικό πόλεμο» κατά της Ρωσίας. Είπε ότι η BlackRock έχει επίσης λάβει μέτρα για να αναστείλει την αγορά οποιωνδήποτε ρωσικών τίτλων στο ενεργό χαρτοφυλάκιό της ή στα χαρτοφυλάκια ευρετηρίων της.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, μίλησα με αμέτρητους ενδιαφερόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένων των πελατών και των υπαλλήλων μας, που όλοι προσπαθούν να καταλάβουν τι θα μπορούσε να γίνει για να αποτραπεί η διάθεση κεφαλαίων στη Ρωσία», είπε ο Φινκ.

«Παιδί» της παγκοσμιοποίησης

Πίσω στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν ο κόσμος βγήκε από τον Ψυχρό Πόλεμο, η Ρωσία έγινε ευπρόσδεκτη στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και της δόθηκε πρόσβαση στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές, έγραψε ο Φινκ. Η επέκταση της παγκοσμιοποίησης επιτάχυνε το διεθνές εμπόριο, μεγάλωσε τις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές και αύξησε την οικονομική ανάπτυξη, είπε.

Ήταν ακριβώς τότε, πριν από 34 χρόνια που ιδρύθηκε η BlackRock. Η εταιρεία ωφελήθηκε πάρα πολύ από την άνοδο της παγκοσμιοποίησης και την ανάπτυξη των κεφαλαιαγορών, που τροφοδότησε την ανάγκη για διαχείριση περιουσιακών στοιχείων με γνώμονα την τεχνολογία, είπε ο Φινκ.

«Πιστεύω μακροπρόθεσμα στα οφέλη της παγκοσμιοποίησης και στη δύναμη των παγκόσμιων κεφαλαιαγορών. Η πρόσβαση στο παγκόσμιο κεφάλαιο δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη, στις χώρες να αυξήσουν την οικονομική ανάπτυξη και σε περισσότερους ανθρώπους να βιώσουν την οικονομική ευημερία», δήλωσε ο Φινκ.

Ο CEO είπε ότι η BlackRock έχει δεσμευτεί να παρακολουθεί τις άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις της κρίσης και στοχεύει να κατανοήσει πώς να κινηθεί σε αυτό το νέο επενδυτικό περιβάλλον. «Τα χρήματα που διαχειριζόμαστε ανήκουν στους πελάτες μας. Και για να τους εξυπηρετήσουμε, εργαζόμαστε για να κατανοήσουμε πώς οι αλλαγές σε όλο τον κόσμο θα επηρεάσουν τα επενδυτικά τους αποτελέσματα», δήλωσε ο Φινκ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments