Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βαριά τραυματίες εγκλωβισμένοι στο Τσερνίχιβ – Ανάμεσά τους και παιδιά

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βαριά τραυματίες εγκλωβισμένοι στο Τσερνίχιβ – Ανάμεσά τους και παιδιά

Πηγή Φωτογραφίας: pravda.com.ua

Η πόλη, βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία, είναι ουσιαστικά περικυκλωμένη, δήλωσαν χθες τοπικές αρχές και προειδοποίησαν ότι έχει καταστεί αδύνατο να απομακρυνθούν οι άμαχοι ή να φθάσει στην πόλη ανθρωπιστική βοήθεια

Σαραντατέσσερις βαριά τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά βρίσκονται εγκλωβισμένοι, στην πόλη Τσερνίχιβ της βόρειας Ουκρανίας, σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο οποίος απήθυνε έκκληση καθώς δεν μπορούν να μεταφερθούν σε ασφαλέστερες περιοχές για θεραπεία.

Η πόλη, η οποία βρίσκεται κοντά στο σύνορο με τη Λευκορωσία, είναι ουσιαστικά περικυκλωμένη, δήλωσαν χθες τοπικές αρχές και προειδοποίησαν ότι έχει καταστεί αδύνατο να απομακρυνθούν οι άμαχοι ή να φθάσει στην πόλη ανθρωπιστική βοήθεια καθώς μια γέφυρα, η οποία τη συνδέειμε την πρωτεύουσα της Ουκρανίας προς τον νότο έχει καταστραφεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Μιλώντας στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο ο δήμαρχος του Τσερνίχιβ, Βλαντισλάβ Ατροσένκο, είπε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για 44 τραυματίες που έχουν ανάγκη από επείγουσα θεραπεία. “Δεν μπορούν να επιβιώσουν εδώ εξαιτίας της βαρύτητας των τραυμάτων τους, χρειάζεται επειγόντως να μεταφερθούν“, είπε.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι στην πόλη παραμένουν έως και 130.000 άνθρωποι χωρίς ρεύμα, θέρμανση ή προμήθειες πόσιμου νερού και ότι η πόλη βρίσκεται υπό σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς. Σύμφωνα με τον ίδιο, πριν από τον πόλεμο ο πληθυσμός της πόλης ήταν περίπου 290.000 κάτοικοι.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τις δηλώσεις του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments