Διεθνή

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απαγορεύουν κοινή παρουσία ανδρών και γυναικών σε θεματικά πάρκα

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απαγορεύουν κοινή παρουσία ανδρών και γυναικών σε θεματικά πάρκα

Πηγή Φωτογραφίας: indiablooms

Παράλληλα ήραην την υπόσχεση παροχής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε κορίτσια, πορκαλώντας αντιδράσεις σε όλη τη χώρα από εκπαιδευτικούς και ακτιβίστριες των δικαιωμάτων των γυναικών.

Περιορίζει ακόμα περισσότερο τις γυναίκες το καθεστώς των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με χρονοδιάγραμμα που εξέδωσε το υπουργείο Προώθησης της Αρετής και Πρόληψης της Διαφθοράς, οι γυναίκες επιτρέπεται να επισκέπτονται πάρκα ψυχαγωγίας όπου υπάρχουν θεματικά παιχνίδια και δραστηριότητες στην Καμπούλ και στις παρακείμενες περιοχές από την Κυριακή ως την Τρίτη φορώντας την ισλαμική χιτζάμπ και οι άνδρες μόνο από την Τετάρτη ως το Σάββατο.

Την Τετάρτη οι Ταλιμπάν ήραν την υπόσχεση παροχής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε κορίτσια μέχρι νεοτέρας, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη χώρα με διαδηλώσεις από εκπαιδευτικούς, μαθήτριες και ακτιβίστριες των δικαιωμάτων των γυναικών.

Διεθνείς οργανώσεις και ξένες κυβερνήσεις έχουν καλέσει τους Ταλιμπάν να επανεξετάσουν άμεσα την απόφασή τους.

Την Παρασκευή δεκάδες γυναίκες εμποδίστηκαν από το να επιβιβαστούν σε πτήσεις στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Καμπούλ επειδή δεν συνοδεύονταν από κάποιον άνδρα.

«Το έμφυλο απαρτχάιντ στο Αφγανιστάν κλιμακώνεται με τρομακτικούς ρυθμούς», έγραψε στο Twitter η Χέδερ Μπαρ, μια πρώην ανώτερη ερευνήτρια για το Αφγανιστάν στην Human Rights Watch, αντιδρώντας στην απόφαση των Ταλιμπάν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments