Διεθνή

Μαριούπολη: Μία μητέρα έσωσε 100 εγκλωβισμένους από τα υπόγεια

Μαριούπολη: Μία μητέρα έσωσε 100 εγκλωβισμένους από τα υπόγεια

Πηγή Φωτογραφίας: naftemporiki

Μαριούπολη: Μία γυναίκα ανέλαβε μία αποστολή να δραπετεύσει και να γυρίσει να σώσει 100 άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στην πόλη.

Ο πόλεμος συνεχίζεται με το μπαράζ βομβών, πυραύλων και οβίδων να καταστρέφει συνεχώς την Μαριούπολη. Οι οικογένειες προσπαθούν να βρουν κελάρια στην πόλη περιμένοντας με την πρώτη ευκαιρία να επιστρέψουν στα διαμερίσματα τους για να πάρουν φαγητό ή ρούχα.

Η κατάστασή είναι απελπιστική. Ένα αγόρι, η γιαγιά του και το μικρό σκυλάκι της κολλημένα σε μια αποκαλυπτική αστική ερημιά. Αλλά δεν ήξεραν ότι η θεία του Vlad, μια εξέχουσα beauty blogger και μοντέλο, χρησιμοποιούσε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκλιπαρεί για βοήθεια για να τους σώσει.

Η ηρωική αποστολή διάσωσης

Και η κατάστασή τους είχε γίνει αντιληπτή από μια γυναίκα που γλίτωσε η ίδια από τη φρίκη και διεξήγαγε μια αξιοσημείωτη επιχείρηση διάσωσης για να σώσει άλλους. Η Kristina Khoroshilova, μια 30χρονη μητέρα δύο παιδιών, είχε βοηθήσει περισσότερους από 100 ανθρώπους να βγουν από τα υπόγεια και να βρουν ένα ασφαλές μέρος. «Βοηθήσαμε όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούσαμε», είπε. «Ήθελα να δείξω ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται».

Εργάστηκε με τον σύζυγό της Αλέξανδρο, 36 ετών, και ένα άλλο ζευγάρι – αν και ο άνδρας χάθηκε σε μια αποστολή διάσωσης την περασμένη εβδομάδα, αφήνοντας την έγκυο σύζυγό του φοβισμένη ότι είχε συλληφθεί από Ρώσους ή σκοτώθηκε. Αφού οδήγησαν έξω από την πόλη, αυτοί οι τέσσερις φίλοι ορκίστηκαν να βοηθήσουν άλλους να φύγουν. Αυτό ακολούθησε τον εφιάλτη να βλέπουν την πόλη τους να κονιορτοποιείται για 20 ημέρες, να στεγάζονται σε ένα υπόγειο με άλλους 100, να μαγειρεύουν φαγητό έξω σε ανοιχτές εστίες και να λιώνουν το χιόνι για να πιουν.

Έκανε χρήση των social media

Η Kristina λέει ότι ήθελαν να πάρουν το μήνυμα πίσω στη Μαριούπολη ότι ήταν δυνατό να ξεφύγουν από την πόλη. Έτσι, οι άντρες αποφάσισαν να επιστρέψουν για να διαδώσουν το μήνυμα, ενώ η Kristina χρησιμοποιούσε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να πει ιστορίες όσων βοήθησαν. Σύντομα πλημμύρισε με χιλιάδες μηνύματα από ανθρώπους που ήθελαν βοήθεια για να βρουν φίλους και συγγενείς.

Δύο μέρες μετά την αναχώρησή τους, ο χώρος στάθμευσης στην πολυκατοικία τους στη Μαριούπολη καταστράφηκε από βομβαρδισμούς, ένας πύραυλος χτύπησε το σπίτι πάνω από το δικό τους, μια κοντινή πολυκατοικία εννέα ορόφων ήταν στις φλόγες και η αυλή όπου μαγείρευαν φαγητό ήταν επανειλημμένα στοχευμένα. «Νιώθουμε σαν να δραπετεύσαμε στο τελευταίο τρένο έξω», είπε η Κριστίνα. Για μια εβδομάδα έμειναν στην εξοχική κατοικία σε ρωσικά κατεχόμενα εδάφη για να βοηθήσουν άλλους να δραπετεύσουν. Στην αρχή, ήταν μόνο ο σύζυγός της και ο άλλος άντρας που ενώθηκαν μαζί τους, μετά ενώθηκαν άλλοι τρεις.

Απέφευγαν τα ρωσικά στρατεύματα, έστειλαν εφεδρικούς οδηγούς για να βοηθήσουν όσους δεν μπορούσαν να οδηγήσουν και ρυμούλκησαν αυτοκίνητα χωρίς καύσιμα μέσα από φλεγόμενους και κατεστραμμένους δρόμους. «Βοηθήσαμε όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούσαμε – μπορέσαμε να βγάλουμε έξω περισσότερα από 100 άτομα».

Την περασμένη Τρίτη, ο φίλος τους συνελήφθη με το αρχαίο αυτοκίνητό του Zhiguli, το οποίο χρησιμοποιούσαν στη Μαριούπολη. «Ακόμα δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί μαζί του. Είναι μια θλιβερή ιστορία – ότι το αυτοκίνητο βοήθησε πολλούς ανθρώπους να δραπετεύσουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments