Διεθνή

Ουκρανία: Οι Ουκρανοί ανακατέλαβαν δύο περιοχές στη Ζαπορίζια

Ουκρανία: Οι Ουκρανοί ανακατέλαβαν δύο περιοχές στη Ζαπορίζια

Πηγή Φωτογραφίας: Φώτο αρχείου

Ουκρανία: Συνεχίζεται ο πόλεμος με τους Ρώσους να έχουν αιχμαλωτίσει Ουκρανούς και να συνεχίσουν βομβαρδισμούς σε πόλεις - κλειδιά.

Μαίνεται ο πόλεμος για 32η μέρα στην Ουκρανία με τον ρωσικό στρατό να έχει “κολλήσει” και τον ουκρανικό να αντιστέκεται.  Συνεχίζονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί σε μια σειρά κομβικές πόλεις, ακόμα και στα δυτικά της χώρας, όπως στη Λβιβ.

Ο ουκρανικός στρατός υποστηρίζει ότι έχει ανακαταλάβει δύο περιοχές στην Περιφέρεια της Ζαπορίζια. Πιο συγκεκριμένα, οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν ότι απελευθέρωσαν τις Πολτάβκα και Μαλινίβκα.

Μαίνονται οι βομβαρδισμοί

Σύμφωνα με τον Independent του Κιέβου, ο ουκρανικός στρατός μετά από σφοδρές μάχες απώθησε τα ρωσικά στρατεύματα από χωριά της Περιφέρειας Ζαπορίζια. Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να χτυπούν στόχους σε ολόκληρη την Ουκρανία, ενώ στοχεύουν πολλές πυκνοκατοικημένες περιοχές με αμάχους, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Ρωσία συνεχίζει να βασίζεται σε πυραυλικές επιθέσεις που γίνονται από τον ρωσικό εναέριο χώρο προκειμένου να μειώσει την έκθεση των αεροσκαφών της στην ουκρανική αεράμυνα. Οι ΗΠΑ ανέφεραν ότι αυτά τα όπλα έχουν ποσοστό αποτυχίας έως και 60% και έτσι μειώνεται το ρωσικό απόθεμα, γεγονός που θα αναγκάσει τη Μόσχα να στραφεί σε λιγότερο εξελιγμένους πυραύλους.

Εκατοντάδες Ουκρανοί αιχμάλωτοι σε Κίεβο και Ντονμπάς

Σχετική ανακοίνωση του Eduard Basurin, επίσημου εκπροσώπου του Τμήματος των Ρωσόφωνων στο Ντονμπάς, σχετικά με την κατάσταση στην πρώτη γραμμή αναφέρει ότι, οι Ουκρανοί εκτόξευσαν 220 βλήματα από συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης BM-21 Grad 122 mm, πυροβόλα 152 και 122 mm και όλμους 120 mm. Ως αποτέλεσμα της ουκρανικής επίθεσης, ένας άμαχος σκοτώθηκε, 54, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά, τραυματίστηκαν. Βομβαρδίστηκαν οι περιοχές 11 οικισμών και υπέστησαν ζημιές 12 κτίρια κατοικιών, μία αστική υποδομή και ένα όχημα. Στις μάχες σκοτώθηκαν 64 Ουκρανοί στρατιώτες, 21 σημεία, δύο άρματα μάχης, ένα όχημα διοίκησης και ένα τεθωρακισμένο όχημα. Κατέλαβαν ένα ΤΟΜΑ, ένα αντιαεροπορικό πυροβόλο ZU-30 και δύο τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Περίπου 36 Ουκρανοί στρατιώτες από την 54η μηχανοποιημένη και την 25η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία κατέθεσαν τα όπλα και πέρασαν στο πλευρό των Ρωσόφωνων του Ντόνετσκ. Συνολικά εδώ και μερικές ημέρες υπάρχουν εκατοντάδες Ουκρανοί αιχμάλωτοι και λιποτάκτες στην ίδια περιοχή, ενώ τα περιστατικά πολλαπλασιάζονται συνεχώς λόγω της αγριότητας των μαχών και των σφοδρών ρωσικών πυρών, ειδικά η χρήση πυραύλων Κρουζ .

Επίσης το αρχηγείο των ουκρανικών εθνικιστικών δυνάμεων του Αζώφ στην περιοχή πέρας στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων. Τέλος, πληροφορίες της ρωσικής πλευράς ανέφεραν ότι οι δυνάμεις της Μόσχας εξουδετέρωσαν με επιτυχία εγκαταστάσεις υποδομής του ΝΑΤΟ στο ουκρανικό έδαφος, προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Μιλάμε για δύο στρατιωτικές βάσεις στο Yavoriv και στο Zhytomyr. Επισήμως, ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, αλλά de facto η συμμαχία τις χρησιμοποιούσε για τις δικές της ανάγκες από το 2015. Συγκεκριμένα, υπήρχε κέντρο εκπαίδευσης και υλικοτεχνικής υποστήριξης στο Γιαβορίβ, το οποίο χρησιμοποιούσε η Συμμαχία για να προμηθεύει μαχητικά αεροσκάφη και όπλα στην Ουκρανία. Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει εισέλθει στο πιο επικίνδυνο και ταυτόχρονα στο απάνθρωπο στάδιο του, αυτό της ισοπέδωσης ουκρανικών πόλεων, με θύματα εκατοντάδες αμάχους καθημερινά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments