Άποψη

Δημοσκοπήσεις: Εβδομάδα ανακοινώσεων…

Δημοσκοπήσεις: Εβδομάδα ανακοινώσεων…

Πηγή Φωτογραφίας: Φώτο αρχείου

Δημοσκοπήσεις: Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr σχετικά με την ερμηνεία που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις.

Νέες τάσεις, διαφορετικές εικόνες. Στα επιτελεία των κομμάτων πραγματοποιούνται συσκέψεις προκειμένου να διακρίνουν εις βάθος τα νέα δεδομένα, όπως αυτά, εμφανίζονται, όπως λέγεται στις νέες δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμούν πως οι επόμενες δημοσκοπήσεις που θα δημοσιευθούν εντός της εβδομάδος, θα διαμορφώσουν ένα νέο πολιτικό κλίμα αφού όπως σημειώνουν η «διαφορά μεταξύ των δυο πρώτων κομμάτων είναι σε σημαντικά μικρότερα ποσοστά από ότι εμφανιζόταν μέχρι σήμερα».

Ο πρώην γενικός γραμματέας του υπ. Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης, λέγεται πως παρουσίασε σε πρόσφατη συνεδρίαση της ηγεσίας του κόμματος, τα νέα δεδομένα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα στοιχεία που παρουσίασε αποτελούν συγκριτικά μεγέθη όλων των προηγούμενων δημοσκοπικών καταγραφών, λαμβάνοντας υπόψη και τις νέες έρευνες. Με βάση αυτά τα δεδομένα, εκτιμάται πως η εκλογική μάχη θα δοθεί  στο χώρο του κέντρου και όχι προς τα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά η διαφορά των δυο μεγάλων κομμάτων δεν ξεπερνάει τις 6,5 μονάδες ενώ την ίδια στιγμή παρουσιάζεται σε όλες τις δημοσκοπικές καταγραφές μια ραγδαία πτώση της κυβέρνησης.

Ειδικά στα θέματα διαχείρισης της ακρίβειας των καταναλωτικών αγαθών και στο τομέα της ενέργειας, η δυσαρέσκεια προς τη κυβέρνηση εμφανίζεται να είναι πολύ μεγάλη.

Κατά τη γνώμη πάντα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, η μεγάλη εκλογική μάχη θα δοθεί και στις ηλικίες που κατά κύριο λόγο, κρίνουν το αποτέλεμα των εκλογών. Για τη Κουμουνδούρου, η  ΝΔ έχει ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα-μεγαλύτερο και των 14 μονάδων- έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ηλικίες από 45 και πάνω. Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζεται να έχει περίπου 3 μονάδες υπέρ του, διαφορά, στις μικρότερες ηλικίες, δηλαδή μέχρι  τους ψηφοφόρους των 45 ετών.

Οι συγκεκριμένες ερμηνείες των δημοσκοπικών καταγραφών, για τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμάται πως θα αλλάξουν σοβαρά το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Θεωρούν, επίσης, πως τα νέα δεδομένα διαμορφώνουν και τους πολιτικούς στόχους του κόμματος. Καθώς, όπως γίνεται κατανοητό για να καταφέρει να βρεθεί στη πρώτη θέση, απαιτείται να εξασφαλίσει μεγαλύτερη διαφορά στις μικρότερες ηλικίες και το κυριότερο να καλύψει τη μεγάλη διαφορά που υπάρχει υπέρ της ΝΔ , στις μεγαλύτερες ηλικίες των ψηφοφόρων…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments