Διεθνή

Η Ρωσία καταδικάζει δικαστικά Facebook και Instagram

Η Ρωσία καταδικάζει δικαστικά Facebook και Instagram

Πηγή Φωτογραφίας: Business Insider

Ο Μανώλης Σταυρουλάκης γράφει στο pagenews.gr για την απόφαση δικαστηρίου της Μόσχας που εξηγεί τον λόγο για τον οποίο αποκλείστηκαν προϊόντα της Meta, και συγκεκριμένα το Facebook και το Instagram.

H Meta, στην οποία ανήκουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram, θέτει σε κίνδυνο το εθνικό συνταγματικό σύστημα της Ρωσίας και παραβιάζει τα δικαιώματα των πολιτών, σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο Τβερσκόι της Μόσχας εξέδωσε και δημοσίευσε το πλήρες κείμενο της απόφασής του, το οποίο εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η Meta έχει χαρακτηριστεί ως εξτρεμιστική από το ρωσικό κράτος.

Στην ίδια δικαστική απόφαση εξηγείται και για ποιο λόγο προϊόντα της Meta, και συγκεκριμένα το Facebook και το Instagram έχουν αποκλειστεί.

«Το δικαστήριο διαπίστωσε ότι η αμερικανική πολυεθνική εταιρεία MetaPlatforms Inc. διένειμε υλικό που καλεί για εξτρεμιστική βία κατά Ρώσων πολιτών, παραβιάζει τα δικαιώματα των Ρώσων πολιτών και απειλεί το συνταγματικό σύστημα της Ρωσικής Ομοσπονδίας υπό το πρόσχημα των εμπορικών επιχειρήσεων, με στόχο την πώληση των προϊόντων της, των κοινωνικών δικτύων Facebook και Instagram», αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου.

Η δικαστική αυτή απόφαση έρχεται να δώσει συνέχεια και να τροφοδοτήσει περαιτέρω τη σύγκρουση που έχει εκδηλωθεί ανάμεσα στο Κρεμλίνο και την Meta.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments