Διεθνή

Η Τουρκία συνεχίζει να υποδέχεται Ρώσους ολιγάρχες

Η Τουρκία συνεχίζει να υποδέχεται Ρώσους ολιγάρχες

Πηγή Φωτογραφίας: Head Topics

Ο Μανώλης Σταυρουλάκης γράφει στο pagenews.gr για τη στάση της Τουρκίας να κρατάει ανοιχτή την πόρτα σε Ρώσους ολιγάρχες.

“Οι Ρώσοι ολιγάρχες μπορούν να συνεχίσουν να έρχονται και να κάνουν επιχειρήσεις στην Τουρκία, εφόσον σέβονται το τουρκικό δίκαιο και το διεθνές δίκαιο”, δήλωσε το Σάββατο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ΜεβλούτΤσαβούσογλου.

“Δεν συμμετέχουμε στις κυρώσεις. Εφαρμόζουμε μόνο αυτές που αποφασίζουν τα Ηνωμένα Έθνη. Οι Ρώσοι πολίτες μπορούν οπωσδήποτε να επισκεφθούν τη χώρα μας”, απάντησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο περιθώριο του Φόρουμ της Ντόχα, στο Κατάρ

Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, η οποία έχει στενούς δεσμούς με τη Ρωσία και την Ουκρανία, δεν έχει συμμετάσχει στις κυρώσεις που στοχεύουν τη Μόσχα. «Αν ρωτήσετε εάν οι ολιγάρχες μπορούν να κάνουν επιχειρήσεις στην Τουρκία, μπορούμε να αξιολογήσουμε (αυτά τα αιτήματα) εάν είναι σύμφωνα με το νόμο και το διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε ο υπουργός.

“Στη χώρα μας επιτρέπουμε ό,τι είναι νόμιμο και τίποτα παράνομο δεν μπορεί να γίνει. Η απάντησή μου είναι πολύ ξεκάθαρη”, απάντησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μπροστά στις επίμονες ερωτήσεις για πιθανή συμμετοχή της Τουρκίας στις κυρώσεις που στοχεύουν τους Ρώσους ολιγάρχες.

«Αν όμως είναι μια κατάσταση αντίθετη με το διεθνές δίκαιο, είναι κάτι άλλο», διευκρίνισε.

Η Τουρκία χαρακτήρισε την εισβολή στην Ουκρανία «απαράδεκτη» και έχει τοποθετηθεί ως μεσολαβητής για τον τερματισμό του πολέμου.

«Πρέπει να παρουσιάσουμε μια λύση που να επιτρέπει και στις δύο πλευρές να βρουν μια έντιμη έξοδο, ώστε να πείσουμε την κοινή γνώμη των δύο χωρών», είπε ο υπουργός για τις προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments