Διεθνή

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο πλευρό των Ουκρανών μεταναστών

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο πλευρό των Ουκρανών μεταναστών

Πηγή Φωτογραφίας: HELLENIC NEWS OF AMERICA

Ο Μανώλης Σταυρουλάκης γράφει στο pagenews.gr για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τα θερμά του λόγια προς τους Ουκρανούς μετανάστες αλλά και το λαό της Πολωνίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνεχάρη την πολιτική ηγεσία της Πολωνίας για τη στάση που αυτή τηρεί στο ζήτημα των Ουκρανών μεταναστών που μετεγκαθίστανται σε αυτήν.

Συγκεκριμένα, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αποδέχθηκε την πρόσκληση του Προέδρου της Πολωνίας και του Προκαθήμενου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας Μητροπολίτη Βαρσοβίας Σάββα, προκειμένου να εκφράσει την συμπαράστασή του στους μετανάστες από την Ουκρανία και να τους ενδυναμώσει ηθικά μπροστά στη μεγάλη δοκιμασία που υφίστανται αυτοί και η πατρίδα τους.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τους τόνισε ότι: «Δεν στείλατε απλώς τους πρόσφυγες γείτονές σας σε σκηνές και στρατόπεδα- τους αγκαλιάσατε στους τόπους διαμονής σας και στα σαλόνια σας».

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια γεύματος που περετέθη προς τιμήν του, ο Οικουμενικός Πατράρχης πρόσθεσε πως «ο λαός της Πολωνίας καταλαβαίνει πολύ καλά τι σημαίνει να υποφέρεις από τον πόλεμο. Αλλά πέρα και πάνω από αυτό, οι πολίτες της Πολωνίας σέβονται το θεόσταλτο δώρο της ελευθερίας – την ελευθερία του λόγου, την ελευθερία της λατρείας και την ελευθερία της ζωής.

Για το λόγο αυτό, χωρίς όρους και χωρίς ερωτήσεις, το έθνος σας άνοιξε τα σύνορά του και την καρδιά του για να επεκτείνει την προστασία στις γυναίκες και τα παιδιά, καθώς και στους ηλικιωμένους και στους ασυνόδευτους ανηλίκους. Με τον τρόπο αυτό – εν μέσω αυτής της αδιανόητης και αδικαιολόγητης κρίσης – η Πολωνία ξεχωρίζει ως πρότυπο αξιοπρέπειας και φιλανθρωπίας.

Για όλες αυτές τις παροχές – γνωστές και άγνωστες, ορατές και αόρατες, ζητούμενες και αυθόρμητες – εκφράζουμε την ολόθερμη ευγνωμοσύνη και τα συγχαρητήριά μας.

Και προσευχόμαστε -στην πραγματικότητα, θα τολμούσαμε να προσθέσουμε ότι σας διαβεβαιώνουμε- ότι ο Θεός δεν θα στρέψει ποτέ το πρόσωπό Του από τα παιδιά Του σε αυτή τη χώρα, επειδή “καλωσορίσατε τον ξένο” (όπως διαβάζουμε στην Επιστολή προς Ρωμαίους) και “αγαπήσατε τον πλησίον σας όπως τον εαυτό σας” (όπως μας υπενθυμίζει ο ίδιος ο Χριστός στα Ευαγγέλια).

Εξοχότατε, είμαστε πεπεισμένοι ότι η ζεστασιά και η φιλοξενία που μας προσφέρατε σήμερα μας δίνει σίγουρα μια γεύση από το τι έχετε – ανιδιοτελώς και θυσιαστικά – προσφέρει σε αμέτρητους ανθρώπους από την Ουκρανία.

Και γι’ αυτό θα είμαστε πάντα υπόχρεοι σε εσάς και τον λαό σας”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments