Άποψη

Δικαιολογούν οι ισχυρισμοί του Πούτιν έναν πόλεμο;

Δικαιολογούν οι ισχυρισμοί του Πούτιν έναν πόλεμο;

Πηγή Φωτογραφίας: new York Times

Ο Αντώνης Κρούστης γράφει στο pagenews.gr σχετικά με τους ισχυρισμούς του Ρώσου Προέδρου, με τους οποίους δικαιολογεί την εισβολή στην Ουκρανία.

Είναι εμφανές στην ελληνική κοινωνία μια ανοχή στην επιχειρηματολογία Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία, υποκρύπτοντας μια ακροδεξιοαριστερή προσέγγιση των πραγμάτων. Αντί να ακουστεί ένα ξεκάθαρο και βροντερό ΟΧΙ, από όλους, ακούω, έκπληκτος, επιχειρήματα που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν κανέναν εκτοπισμό από την πατρίδα τους μανάδων με τα παιδιά τους στα χέρια, καμία βόμβα στα σπίτια των απλών ανθρώπων και κανέναν αδικοχαμένο άνθρωπο (είτε είναι Ουκρανός πολίτης, είτε Ρώσος στρατιώτης), για έναν άδικο πόλεμο για τους πολλούς, αποφασισμένο από έναν και μόνο αποφασισμένο, αλλά μοιραίο άνθρωπο, όπως θα αποδειχτεί στο τέλος για τον ίδιο και δυστυχώς για τον λαό του.

Έτσι λοιπόν συγκέντρωσα όλους αυτούς τους ισχυρισμούς της φιλορωσικής πλευράς της ελληνικής κοινωνίας που αδικαιολόγητα δικαιολογούν έναν αιματηρό πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης.

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ 8.

Η Ελληνική κυβέρνηση έκανε λάθος και έστειλε όπλα στην Ουκρανία.

Ο ισχυρισμός αυτός της αντιπολίτευσης ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να στείλει όπλα στην Ουκρανία και να κρατήσει ουδέτερη στάση στηρίζεται σε δυο βασικά επιχειρήματα . Πρώτον ότι γινόμαστε εχθροί της Ρωσίας και δεύτερον ότι με τη κίνηση αυτή αναβαθμίζεται ο ρόλος της Τουρκίας που κρατεί μια διπλωματική ουδετερότητα.

Θα γυρίσω λίγο πίσω. Μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία ξέσπασε ένας αιματηρός εμφύλιος μεταξύ του Λευκού και του Κόκκινου στρατού. Ο εμφύλιος επεκτάθηκε και στα εδάφη της Ουκρανίας . Τότε ο Ελευθέριος Βενιζέλος έστειλε ελληνικά στρατεύματα στην Ουκρανία , κατ΄εντολήν των μεγάλων δυνάμεων. Η επικράτηση των Μπολσεβίκων του Λένιν , ήταν γεγονός. Το γεγονός αυτό όχι μόνο έστρεψε την πλάτη του Λένιν στα ελληνικά συμφέροντα της Μικράς Ασίας , αλλά τον έστρεψε και εναντίον μας , αφού οργάνωσε μέσω του προσωπικού του συμβούλου στρατάρχη Φρούντζε, τον στρατό του Κεμάλ, με αποτέλεσμα την Μικρασιατική καταστροφή. Ο Λένιν προφανώς και δεν το έκανε πάνω στα νεύρα του, αλλά υπολόγισε τα γεωπολιτικά του συμφέροντα , ασχέτως αν εμείς είχαμε συνταχτεί με την ΑΝΤΑΝΤ εναντίον του.

Τώρα όμως είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Η Τουρκία τότε δεν συμμετείχε στην ΑΝΤΑΝΤ, όπως σήμερα συμμετέχει στο ΝΑΤΟ και θεωρητικά, είναι σύμμαχος μας εναντίον τρίτων χωρών. Απλά τα συμφέροντα του Λένιν και της κομμουνιστικής Ρωσίας ήταν πάνω από τα δικά μας εθνικά συμφέροντα και εκ του αποτελέσματος έπρεπε να βρεθεί μια δικαιολογία ότι τάχατες φταίει ο Βενιζέλος που πήρε τις λάθος αποφάσεις. Και γιατί θεωρείτε ο μεγαλύτερος πολιτικός της Ελλάδος , συμπεριλαμβανομένης και της απόφασης αυτής; Και σήμερα ο Μητσοτάκης που εφαρμόζει την ίδια πολιτική, γιατί είναι ο μικρός της ιστορίας;

Το 2018 η ελληνική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, απέλασε δυο ρώσους διπλωμάτες και απαγόρευσε την είσοδο άλλων δυο, με την κατηγορία απόπειρας αλίευσης και διακίνησης πληροφοριών, αλλά και χρηματισμού κρατικών λειτουργών, «διαταράσσοντας» βαθειά τις σχέσεις των δυο χωρών. Δεν βγήκε όμως η ΝΔ ως αντιπολίτευση τότε να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι αυτό θα το πληρώσουμε και άλλα τέτοια φαιδρά που λέει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση.

Όσο για το δεύτερο επιχείρημα ότι η Τουρκία κάνει πολύ σωστά και κρατεί ουδέτερη στάση και αναβαθμίζεται γεωπολιτικά , θα συμφωνήσω με πρώτη ματιά , αλλά θα σημειώσω και τα πιθανά αδιέξοδα της από την στάση αυτή. Δεν μπορεί από την μια να στέλνει φονικά drones στην Ουκρανία εναντίον των Ρώσων και από την άλλη να επιτρέπει στη Ρωσία την χρήση του εθνικού της εναέριου χώρου!. Δεν μπορεί από την μια να καταδικάζει την προσάρτηση της Κριμαίας λόγω των εκεί Τατάρων μουσουλμάνων και παράλληλα να αυτοεξαιρείται από κάθε μέτρο επιβολής κατά της Ρωσίας που της επεβλήθη από τους συμμάχους της στη Δύση; Δεν μπορεί όλα τα αμυντικά της συστήματα να είναι «κουμπωμένα» στην Δυτική τεχνολογία του ΝΑΤΟ και να έχει αγοράσει τα Ρωσικά αντιαεροπορικά S-400 για την αντιμετώπιση μιας πιθανής Νατοϊκής συμμαχικής επίθεσης!

Επιχειρώ να προβλέψω, ότι η στάση ουδετερότητας της Τουρκίας θα κριθεί στο μέλλον από το αν η Ρωσία βγει κερδισμένη από αυτή την εισβολή. Αλλά δεν θα βγει. Και η Τουρκία θα βρίσκεται στο στρατόπεδο των χαμένων.

Ήδη φαίνονται τα αδιέξοδα της από τις προχθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ότι η στάση της Τουρκίας επηρεάζει το αίτημα εκσυγχρονισμού των F-16 και F-35. Όπως επίσης και οι προτροπές της Ουάσιγκτον να δοθούν οι S-400 στην Ουκρανία αν θέλουν να έχουν τα αεροπλάνα αυτά, φέρνοντας την Τουρκία απέναντι στην Ρωσία και απέναντι των ευθυνών της.

Εμείς όμως δεν έχουμε τέτοιες παλινωδίες και τέτοια αδιέξοδα. Η Ελλάδα έχει ξεκάθαρη θέση και μηδενικά ρίσκα.

Σε δυο βάρκες δεν πατάει μόνο η Τουρκία , αλλά και η Αριστερά στην Ελλάδα που απ τη μια «δικαιολογεί» τον πόλεμο του Πούτιν με τα ακατάριππτα υπερηχητικά όπλα του και μια «θάλασσα» υπερσύγχρονα τανκς , για την υπεράσπιση των ομογενών του, και από την άλλη κατηγορεί την κυβέρνηση που έστειλε μια χούφτα καλάσνικοφ για την υπεράσπιση των δικών μας ομογενών στις περιοχές του Ευξείνου Πόντου. Γεια σου Αριστερά με τις επιλεκτικές σου ευαισθησίες!!!

Διαβάστε εδώ το πρώτο μέρος των ισχυρισμών

Συνεχίζεται…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments