Άποψη

Σενάρια και διλήμματα

Σενάρια και διλήμματα

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Ο Γιώργος Σιαδήμας γράφει στο pagenews.gr σχετικά με τα σενάρια στα οποία έβαλε τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε παρέμβαση του σε φόρουμ.

Τέλος στα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την παρέμβαση του σε φόρουμ το βράδυ της Δευτέρας δίνοντας παράλληλα και το στίγμα των εκλογικών στόχων του.

Ο πρωθυπουργός ήταν σαφης και ξεκάθαρος. «Έχουμε εκλογικό νόμο. Με ρωτάτε αν θα ξαναλλάξω τον εκλογικό νόμο. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Είμαι ένας υπεύθυνος, θεσμικός πολιτικός, ο οποίος έχει μάθει να πορεύεται με κανόνες» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Παράλληλα όμως περιέγραψε και τους στόχους βάζοντας και τα εκλογικά διλήμματα.

«Στόχος είναι η σταθερότητα. Όχι επί τούτου η αυτοδυναμία. Στόχος να παίρνουμε αποφάσεις γρήγορα και να αντιμετωπίζουμε κρίσεις, διότι οι κρίσεις θα είναι μια πραγματικότητα που θα είναι μαζί μας» σημείωσε.

Ουσιαστικά για πρώτη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε το μάτι και σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, χωρίς να χρειαστούν τρίτες κάλπες αρκεί οι αποφάσεις να παίρνονται άμεσα αφού μπαίνουμε σε μια κρίσιμη περίοδο.

Ο πρωθυπουργός παραμένει βαθιά θεσμικός και δεν προσαρμόζει τον εκλογικό νόμο πάνω στα ποσοστά που καταγράφει στις δημοσκοπήσεις. Θα διεκδικήσει τη νίκη με το μπόνους των 40 εδρών στις δεύτερες κάλπες εφόσον δεν υπάρξει κυβέρνηση με την απλή αναλογική στις πρώτες εκλογές. Ακόμα και αν καταγράψει μεγάλη διαφορά από το δεύτερο κόμμα και χρειαστεί να συνεργαστεί με ένα ακόμα κόμμα για την συγκρότηση κυβέρνησης.

Βλέπει οτι ο πόλεμος την Ουκρανία με την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια δημιουργεί φθορά στην κυβέρνηση αλλά παρα ταύτα ακολουθεί το δικό του πρόγραμμα και αυτό, θα συγκρίνουν οι πολίτες στο τέλος της τετραετίας με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς όταν ολοκληρωθεί η τετραετία, θα προβάλουμε στον ελληνικό λαό το έργο μας. Θα είναι ένα έργο το οποίο θα αξιολογηθεί και μέσα στις πρωτοφανείς συγκυρίες που περάσαμε, από τον Έβρο μέχρι την πανδημία, την κρίση με την Τουρκία και τώρα έναν πόλεμο. Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει για το σχήμα που θα κυβερνήσει την επόμενη τετραετία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτακης βάζοντας και το βασικό δίλημμα της κάλπης.

Σταθερότητα ή αστάθεια με ή χωρίς μονοκομματική κυβέρνηση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments