Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη νύχτα στο κελί της ΓΑΔΑ – Το μοιραίο λάθος και η σύλληψη

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη νύχτα στο κελί της ΓΑΔΑ – Το μοιραίο λάθος και η σύλληψη
Στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ κρατείται η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις τελευταίες ώρες, τις καταιγιστικές εξελίξεις στο θρίλερ του αιφνίδιου θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, μετά τη σύλληψη της μητέρας τους.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της, της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Η Ρούλα Πισπρίγκου το πρωί της Πέμπτης θα περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα κι εν συνεχεία, όπως προβλέπεται του ανακριτή. Μέχρι τότε κρατείται στη ΓΑΔΑ, όπου και θα περάσει το αποψινό βράδυ της, φρορουμένη, καθώς υπάρχουν φόβοι για ενδεχόμενο απόπειρας αυτοκτονίας. Για τον λόγο αυτό της έχουν αφαιρεθεί τα κορδόνια των παπουτσιών της και η ζώνη της. Μπορεί να την επισκεφθεί μόνο ο δικηγόρος της.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, βρίσκεται στα κρατητήρια του 11ου ορόφου της ΓΑΔΑ. Μέχρι στιγμής δείχνει ψύχραιμη και δεν απαντάει στις ερωτήσεις των αστυνομικών. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα παραμείνει μόνη της, στον ειδικό χώρο των κρατητηρίων που προορίζονται για τις γυναίκες κρατούμενες.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες του τμήματος Ανθρωποκτονιών για τον θάνατο και των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, ενώ δεν αποκλείεται και η εκταφή τους για έναν νέο κύκλο ερευνών.

Το χρονικό της σύλληψης

Άνδρες του Ανθρωποκτονιών μετέβησαν υπό άκρα μυστικότητα το πρωί της Τετάρτης στην Πάτρα, έξω από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου και παρακολουθούσαν διακριτικά τις κινήσεις της.

Μόλις ενημερώθηκαν  ότι θα πρέπει να προχωρήσουν στην προσαγωγή της, χτύπησαν την πόρτα της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία, μάλιστα, την ώρα εκείνη παραχωρούσε συνέντευξη σε μέσο ενημέρωσης της Πάτρας.

Όταν της είπαν ότι η εισαγγελία ζήτησε διευκρινίσεις για την υπόθεση της Τζωρτζίνας και γι’ αυτό θα πρέπει να τους ακολουθήσει εκείνη φέρεται να απάντησε «Με μεγάλη μου χαρά θα έρθω μαζί σας, είναι σωστό να έρθω μαζί σας για διευκρινίσεις».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες όταν η Ρούλα Πισπιρίγκου μπήκε στο αυτοκίνητο με τις συμβατικές πινακίδες και τα φιμέ τζάμια, οι αστυνομικοί της ζήτησαν να κλείσει το κινητό της καθώς δεν ήθελαν να πληροφορηθεί από κάποια ιστοσελίδα ή από το facebook ότι πρόκειται για προσαγωγή ή σύλληψη.

Μόνο αφού έφτασαν στη ΓΑΔΑ λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης στη ΓΑΔΑ οι αστυνομικοί αποκάλυψαν στη Ρούλα Πισπιρίγκου ότι πρόκειται για σύλληψη και στη συνέχεια ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την υπόθεση.

Το μοιραίο λάθος – Η παραισθησιογόνα ουσία κεταμίνη

Το “κλειδί” που ξεκλείδωσε την πόρτα του μυστηρίου του θανάτου της Τζωρτζίνας ήταν ο εντοπισμός της ουσίας Κεταμίνη, ένα πολύ ισχυρό αναισθητικό που χρησιμοποιείται στην κτηνιατρική.

Η φαρμακευτική ουσία δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου που νοσηλευόταν το κορίτσι.

Η κεταμίνη είναι αναισθητικό ταχείας δράσης που χρησιμοποιείται ευρέως στην κτηνιατρική αλλά σπάνια σε ανθρώπους. Δεν είναι διαθέσιμο στα φαρμακεία και χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε νοσοκομεία.

Σε μικρές, μη αναισθητικές δόσεις, η κεταμίνη είναι ισχυρό παραισθησιογόνο και προκαλεί αποσύνδεση, κατάσταση στην οποία η προσοχή και τα συναισθήματα του ατόμου αποστασιοποιούνται από το περιβάλλον.

Για το λόγο αυτό η κεταμίνη χρησιμοποιείται παράνομα ως ναρκωτικό με την ονομασία Special K.

Σε αντίθεση με άλλα αναισθητικά, η κεταμίνη δεν καταστέλλει την καρδιακή λειτουργία και την αναπνοή στις συνήθεις δόσεις και για τον λόγο αυτό θεωρείται κατάλληλο αναισθητικό για επείγουσες επεμβάσεις σε βαριά τραύματα.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως αναισθητικό σε παιδιά, ακόμα κι αν πάσχουν από ορισμένες μορφές καρδιοπάθειας.

Ανάλογα πάντως με τη δόση, η κεταμίνη μπορεί να προκαλέσει σπασμούς, βραδυκαρδία ή ταχυκαρδία και, σε ακραίες περιπτώσεις, θάνατο λόγω καταστολής του αναπνευστικού συστήματος.

Είναι ναρκωτικό που χρησιμοποιήθηκε ευρέως στον πόλεμο του Βιετνάμ ως καταπραϋντικό, αλλά είναι ναρκωτικό επεσήμανε ο Θάνος Ασκητής, Δρ Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η πρώτη αντίδραση του πατέρα των τριών κοριτσιών και συζύγου της Ρούλας Πισπιρίγκου

Άγνοια για το ένταλμα σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου, δήλωσε ο πατέρας των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Συγκεκριμένα, ο Μάνος Δασκαλάκης, μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ανέφερε: «Πριν που μιλήσαμε δεν ισχύει κάτι τέτοιο δεν ξέρω. Τώρα δεν ξέρω τι να σας πω. Δεν γνωρίζω, θα επικοινωνήσω και θα δω.

Στην ερώτηση αν είχαν γίνει κάποιες ενοχλήσεις από την αστυνομία προς τη Ρούλα Πισπιρίγκου ή σε εκείνον, ο Μάνος Δασκαλάκης απάντησε: «Από κανέναν είμαι στη δουλειά αυτή τη στιγμή».

Ενώ, αρνητικά απάντησε και στην ερώτηση αν του έχει ζητηθεί να μεταβεί στην Αθήνα.

Οργισμένο πλήθος έξω από το σπίτι της στην Πάτρα

Μόλις έγινε γνωστό ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου συνελήφθη έξω από το σπίτι της συγκεντρώθηκε εξοργισμένο πλήθος απειλώντας με επεισόδια, γεγονός που υποχρέωσε να καταφτάσουν στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments