Οικονομία Άποψη

Πρόγραμμα Συνεργασία παράταση: Παρατείνεται για δύο μήνες – Ποιους αφορά

Πρόγραμμα Συνεργασία παράταση: Παρατείνεται για δύο μήνες – Ποιους αφορά
Πρόγραμμα Συνεργασία παράταση: Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, παρέχει τη δυνατότητα στην επιχείρηση να καλύψει έως το 60% από τις αποδοχές του εργαζόμενου, ενώ το υπόλοιπο 20% το αναλαμβάνει η Πολιτεία.

Η κυβέρνηση έδωσε δίμηνη παράταση, έως το τέλος Μαΐου για τους δικαιούχους του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.  Μετά και τις αντιδράσεις που υπήρξαν από τους συνδικαλιστές του τουρισμού, το υπουργείο Εργασίας, αποφάσισε να προχωρήσει στη συγκεκριμένη παράταση, δίνοντας «ανάσα» σε χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου, αλλά και στις επιχειρήσεις, που έχουν κάνει χρήση του μηχανισμού.

Ποια η δυνατότητα του προγράμματος

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, παρέχει τη δυνατότητα στην επιχείρηση να καλύψει έως το 60% από τις αποδοχές του εργαζόμενου, ενώ το υπόλοιπο 20% το αναλαμβάνει η Πολιτεία. Μπορεί τελικά ο απασχολούμενος να υποστεί 20% μείωση μισθού, όμως διατηρεί την θέση εργασίας του. Ο μηχανισμός ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, επρόκειτο να πάψει να υφίσταται στα τέλη του τρέχοντος μήνα. Τελικά όμως επιλέχθηκε η λύση της δίμηνης παράτασης.

Την περασμένη Παρασκευή 18 Μαρτίου καταβλήθηκε το ποσό των 8,3 εκατ. ευρώ για 33.139 πληρωμές δικαιούχων, που αφορούν σε εργαζομένους ενταγμένους στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για την πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας, για τον μήνα Φεβρουάριο 2022, καθώς και για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2021 (υπόλοιπα) και Ιανουάριο 2022 (υπόλοιπα).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments