Οικονομία

Λαγκάρντ ΕΚΤ: Σε δύσκολη φάση η Ευρώπη

Λαγκάρντ ΕΚΤ: Σε δύσκολη φάση η Ευρώπη
Λαγκάρντ ΕΚΤ: Η Λαγκάρντ σημείωσε ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιουργεί σημαντικούς κινδύνους στην ανάπτυξη

Από την Κύπρο η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, προειδοποίησε ότι “η Ευρώπη εισέρχεται σε μια δύσκολη φάση”, τονίζοντας ότι “θα αντιμετωπίσουμε, βραχυπρόθεσμα, υψηλότερο πληθωρισμό και βραδύτερη ανάπτυξη”. “Όσο μεγαλύτερη θα είναι η διάρκεια του πολέμου τόσο υψηλότερο πιθανώς θα είναι και το κόστος”, δήλωσε η πρόεδρος της ΕΚΤ σε ομιλία της σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Η Ευρώπη χρειάζεται ένα σχέδιο για να διασφαλίσει ότι οι αναγκαίες επενδύσεις θα πραγματοποιηθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα

“Η Ευρώπη χρειάζεται ένα σχέδιο για να διασφαλίσει ότι οι αναγκαίες επενδύσεις θα πραγματοποιηθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πιο ομαλά, με τη σύμπραξη δημόσιας και ιδιωτικής χρηματοδότησης”, πρόσθεσε.

Η Λαγκάρντ σημείωσε ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιουργεί σημαντικούς κινδύνους στην ανάπτυξη και έχει προκαλέσει μεγάλη αβεβαιότητα στις προοπτικές της οικονομίας. Την ίδια στιγμή, το υψηλό ενεργειακό κόστος, η αύξηση των τιμών στα τρόφιμα και οι επίμονες διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες “αναμένεται να οδηγήσουν τον πληθωρισμό σε υψηλότερα επίπεδα”.

“Ο καλύτερος τρόπος με τον οποίο η νομισματική πολιτική μπορεί να διαχειριστεί αυτή την αβεβαιότητα είναι να δώσει έμφαση στις αρχές της ευχέρειας επιλογής, της σταδιακής αλλαγής και της ευελιξίας”, τόνισε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments