Άποψη

Αλέξης Τσίπρας: Αν δεν αλλάξουμε θα βουλιάξουμε

Αλέξης Τσίπρας: Αν δεν αλλάξουμε θα βουλιάξουμε

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Αλέξης Τσίπρας: Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr σχετικά με το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιώντας μια φράση του πρώην πρωθυπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Από την Αχαϊα, δηλαδή τη περιοχή των Παπανδρέου, ο Αλέξης Τσίπρας, χρησιμοποιώντας μια φράση του πρώην πρωθυπουργού του ΠΑΣΟΚ, άσκησε κριτική στη κυβέρνηση, θέτοντας ζήτημα αλλαγής εξουσίας.

Πολλές οι πολιτικές συμπτώσεις και ακόμη περισσότερα τα μηνύματα που θέλησε να στείλει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι σαφές πως καθημερινά ανεβάζει τους τόνους. Είναι ξεκάθαρος ο πολιτικός στόχος που δεν είναι άλλος από τη διενέργεια εκλογών. Είναι, επίσης, δεδομένο πως οι κοινωνικές αντιδράσεις στα θέματα ακρίβειας και ενέργειας, τον κάνουν να αισθάνεται πιο ισχυρός. Κάτι που, όπως συνομολογεί και το ευρύτερο πολιτικό σύστημα, φωτογραφίζεται και στις δημοσκοπήσεις.

Δεν είναι λίγοι, όμως, εκείνοι που θέλησαν να διακρίνουν πως έστελνε ακριβώς με τα ίδια λόγια και ένα μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος του. Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρείται κρίσιμο για το μέλλον του κόμματος, έχει οριστεί για τις 14 Απριλίου. Δηλαδή σε 15, περίπου ημέρες. Ο ΣΥΡΙΖΑ εισέρχεται από αυτό το Σάββατο, σε καθαρά συνεδριακούς ρυθμούς. Εκλέγονται σε όλη την Ελλάδα, από τος οργανώσεις βάσης  οι σύνεδροι που υπολογίζονται στους 5 χιλιάδες.

Στη Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια καταγράφει σημαντικά εκλογικά ποσοστά. Πολλοί πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ έχουν υποστηρίξει, σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλοί, θεωρούν πως ο Αλέξης Τσίπρας σε μια άκρως, κατά το παρελθόν, «πράσινη» περιοχή, επέλεξε με σκοπό να χρησιμοποιήσει φράση του Γιώργου Παπανδρέου, για να στείλει και ένα μήνυμα στους κόλπους της Κουμουνδούρου. Είναι γνωστό, εξάλλου πως πολλοί είναι εκείνοι που τον πιέζουν εδώ και χρόνια να «καθαρίσει» τις εσωτερικές ομιχλώδεις καταστάσεις και να επιλέξει τη πολιτική ταυτότητα ενός νέου κόμματος. Στις δημοσκοπικές καταγραφές σημειώνεται πως ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης ενώ αντιδρά σε πλευρές της κυβερνητικής πολιτικής, στηρίζει το Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ δεν οδηγείται στην επιλογή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παραμένοντας στην θρυλούμενη «γκρίζα ζώνη».

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται διατεθειμένος να προχωρήσει στις ικανές και αναγκαίες αλλαγές που εκτιμά πως θα μετατρέψουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε πρωταγωνιστή της πολιτικής ζωής του τόπου. Αλλαγές που, όπως σημειώνουν και παράγοντες του κόμματος «έχουν καθυστερήσει αλλά όχι καταδικαστικά».

Ο ίδιος έχει αλλάξει τη πολιτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από μερικούς μήνες η αξιωματική αντιπολίτευση κινείτο στη λογική της επικράτησης, έχοντας ως πολιτική τη θεωρία του «ώριμου φρούτου». Από την ημέρα που εντός κοινοβουλίου ζήτησε ευθέως πρόωρες εκλογές και ακόμη περισσότερο, μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιτίθεται στη κυβέρνηση, προτείνοντας, κατά τη γνώμη του, συγκεκριμένα μέτρα διεξόδου. Η αντιπαράθεση, επίσης,  είναι σε προσωπικό επίπεδο: εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ο πολιτικός χρόνος δεν είναι ένα επαναλαμβανόμενο τικ-τακ ενος ρολογιού. Οι ευκαιρίες δεν παρουσιάζονται ως επανάληψη», σημείωνε σκωπτικά γάλλος διανοούμενος του περασμένου αιώνα. Και ενδεχομένως αν ο Αλέξης Τσίπρας έστελνε μήνυμα και προς το κόμμα του, να έχει δίκιο: «αν δεν αλλάξουμε, βουλιάζουμε»…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments