Διεθνή

Gazprom: Κανονικά η τροφοδοσία της Ευρώπης μέσω Ουκρανίας

Gazprom: Κανονικά η τροφοδοσία της Ευρώπης μέσω Ουκρανίας

Πηγή Φωτογραφίας: Φώτο αρχείου

Gazprom: Ο ενεργειακός κολοσσός ανακοίνωσε πως συνεχίζεται να τροφοδοτείται με φυσικό αέριο η Ευρώπη μέσω Ουκρανίας.

Παρά το διάταγμα του Πούτιν για την διακοπή φυσικού αέριου από σήμερα, η Gazprom ανακοίνωσε την συνέχει της τροφοδότησης της Ευρώπης. Ο ρωσικός κρατικός ενεργειακός κολοσσός ανακοίνωσε σήμερα ότι συνεχίζει να τροφοδοτεί με φυσικό αέριο την Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας, συμβαδίζοντας με τα αιτήματα από Ευρωπαίους καταναλωτές.

Η εταιρία δήλωσε ότι τα αιτήματα ανέρχονται σε 108,4 εκατ. κυβικά μέτρα για την 1η Απριλίου από 109,5 εκατ. κυβικά μέτρα μία ημέρα νωρίτερα. Την Πέμπτη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για το εμπόριο φυσικού αερίου με μη φιλικές χώρες, αφού πρώτα επεξεργάστηκε το σχέδιο που του πρότειναν η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας και η Gazprom.

Τι ανέφερε ο Πούτιν

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, για να μπορούν οι δυτικές χώρες να αγοράσουν φυσικό αέριο από τη Ρωσία, πρέπει να ανοίξουν λογαριασμούς σε ρωσικές τράπεζες που δεν βρίσκονται σε καθεστώς κυρώσεων.

Ο Πούτιν πρόσθεσε πως η Ρωσία θα εξετάσει το ενδεχόμενο μη εκπλήρωσης των υποχρεώσεων που απορρέουν από τις συμβάσεις προμήθειας φυσικού αερίου από «μη φιλικές χώρες», εάν δεν πληρώνουν σε ρούβλια από την Παρασκευή 1η Απριλίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments