Άποψη

Με όρους αλήθειας

Με όρους αλήθειας

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Ο Γιώργος Σιαδήμας γράφει στο pagenews.gr σχετικά με την περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί στην Ουκρανία από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με όρους αλήθειας μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την κατάσταση που ήδη επικρατεί στην χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία αλλά κυρίως για την περίοδο αβεβαιότητας που μπορεί να έρθει αφού δεν φαίνεται για την ώρα τουλάχιστον πως θα ολοκληρωθούν οι εχθροπραξίες.

Στο τετ α τετ που είχε την Παρασκευή στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο πρωθυπουργός επέλεξε να περιγράψει την κατάσταση όπως πραγματικά είναι χωρίς γωνιές.

Άλλωστε στην πολιτική διαδρομή του ποτέ δεν χάϊδευε αυτιά και πάντα τολμούσε να λέει την αλήθεια όσο σκληρή και αν είναι.

«Δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη αισιοδοξία για το τέλος των εχθροπραξιών και θα πρέπει ενδεχομένως να προσαρμοστούμε όλοι για μία περίοδο παρατεταμένης αβεβαιότητας και αστάθειας», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποιώντας ουσιαστικά πως ενδέχεται να μπούμε σε φάση αβεβαιότητας.

Ξεκαθάρισε όμως για ακόμη μια φορά πως η κυβέρνηση θα στηρίξει με στοχευμένα μέτρα τους πιο ευάλωτους πέρα από τις παρεμβάσεις που έχουν ήδη εξαγγελθεί.

Δεν είναι τυχαίο οτι έβαλε στο μικροσκόπιο πρώτα και πάνω από όλα τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και όσους ζουν στο νοίκι, Αυτους που δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν τουλάχιστον την ασφάλεια της ατομικής ιδιοκτησίας, όπως σημείωσε.

Χρησιμοποίησε πρώτο ενικό δείχνοντας πως αντιλαμβάνεται το τι περνάει κάθε νοικοκυριό και θα κάνει οτι περνάει από το χέρι του για να τα στηρίξει.

Παράλληλα όμως τόνισε πως πρέπει να βάλουν πλάτη και οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν μάλιστα στηριχθεί πολύ από την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ήδη εχει ξεκαθαρίσει πως τα όποια υπερκέρδη υπάρχουν από την αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει ουσιαστικά να επιστραφούν στους πολίτες μέσω μιας έκτακτης φορολόγησης ύψους 90%.

Μάλιστα με την επιλογή του αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει οτι όχι μόνο δεν εχει ιδεολογικές αγκυλώσεις αλλά όποτε το κρίνει απαραίτητο το κράτος θα παρεμβαίνει. Ξεφεύγει από το πλαίσιο των φιλελεύθερων πολιτικών που κάποιοι τον κατηγορούν και εκφράζει μια πολιτική πιο κεντρώα και πιο παρεμβατική

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments