Ελλάδα

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Πρώτη εμφάνιση του Μάνου Δασκαλάκη – Τι είπε

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Πρώτη εμφάνιση του Μάνου Δασκαλάκη – Τι είπε

Πηγή Φωτογραφίας: ereportaz

Η πρώτη εμφάνιση του Μάνου Δασκαλάκη μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις και τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης κόρης τους - Τι είπε και τι ζήτησε από την εν διαστάσει σύζυγό του

Την πρώτη δημόσια εμφάνισή του, έκανε ο Μάνος Δασκαλάκης, πατέρας των τριών κοριτσιών στην Πάτρα που πέθαναν μέσα σε τρία χρόνια και εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου, κατηγορούμενης πλέον για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης τους Τζωρτζίνας.

Ο Μάνος Δασκαλάκης από τη στιγμή που ξέσπασε η καταιγίδα των αποκαλύψεων επέλεξε να μην εμφανιστεί παρά μόνο χθες μέσω μιας δήλωσής του στον Αντ1, κρατώντας αποστάσεις από τη Ρούλα Πισπιρίγκου, αποκαλώντας την μάλιστα “κατηγορούμενη”.

Ωστόσο λίγο αργότερα, εμφανίστηκε στην εφημερίδα «Μπαμ», παραχωρώντας συνέντευξη στον Πέτρο Κουσουλό, σημειώνοντας πως δεν  κρύβεται, δεν είναι εξαφανισμένος και θέλει να μάθει την αλήθεια.

«Δεν έχω να κρύψω κάτι. Δεν είμαι εξαφανισμένος από πουθενά. Έχω πάθει το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου. Δεν περίμενα ποτέ ότι στα 30 μου χρόνια θα φτάσω και θα μάθω κάτι τέτοιο. Θέλω να ακουστεί μόνο η αλήθεια. Δεν έχω κανέναν άλλο λόγο. Ποτέ δεν έκρυψα την αλήθεια και ποτέ δεν έχω να κρύψω κάτι. Έλεγα σε κάθε θάνατο μετανιώνω που δουλεύω τόσες ώρες για να κάνω το καλύτερο για τα παιδιά μου και δεν έχω ζήσει κάποιες στιγμές μαζί τους. Εάν μετάνιωνα μία φορά τότε, μετανιώνω 50 τώρα. Πάντα δούλευα όμως για να τους κάνω το καλύτερο. Ποτέ δεν περίμενα πως θα φτάσει αυτή η στιγμή» ανέφερε ο ίδιος συναισθηματικά φορτισμένος.

Ερωτηθείς τι θα κάνει από εδώ και πέρα, μετά τις καταγγελίες πως εκβιάζει την κατηγορούμενη, Ρούλα Πισπιρίγκου, ο ίδιος σημείωσε πως «είναι ξεκάθαρη η θέση μου. Δεν έχω να φοβηθώ κανέναν και τίποτα. Θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου. Από πού βρέθηκε η κεταμίνη, από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη. Πώς την έδωσε; Τι έγινε με τα άλλα δύο μου παιδιά».

Απόσπασμα της συνέντευξης του Μάνου Δασκαλάκη

Λιδοκαϊνη – πριλοκαϊνη «βρέθηκαν» στην 9χρονη

Όπως αναφέρει το ereportaz.gr, στον οργανισμό της Τζωρτζίνας βρέθηκαν κι άλλες ουσίες.

Συγκεκριμένα, από τον τοξικολογικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών φαίνεται να έχει εντοπιστεί εκτός από την κεταμίνη και νορκεταμίνη (μεταβολίτης της κεταμίνης), καθώς και λιδοκαϊνη και πριλοκαϊνη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι συγκεκριμένες ουσίες εξετάζονται πλέον και εκείνες καθώς σε αντίθεση με την κεταμίνη γι’ αυτές δεν πραγματοποιήθηκε ποσοτικός έλεγχος. Σε ότι αφορά τις ουσίες οι οποίες πλέον ερευνώνται (σε ότι αφορά την ποσότητά τους) και ενδεχομένως να προσδώσουν νέο ενδιαφέρον στο θρίλερ της Πάτρας σημειώνεται ότι:

Η λιδοκαΐνη (lidocaine) είναι τοπικό αναισθητικό και ανήκει στην κατηγορία των αμινοαμιδίων. Προκαλεί αναστρέψιμο αποκλεισμό της μετάδοσης των ώσεων κατά μήκος των κεντρικών και περιφερικών νευρικών οδών. Η δράση τους πιστεύεται ότι οφείλεται σε αναστολή της διόδου των ιόντων νατρίου στις κυτταρικές μεμβράνες με αποτέλεσμα επιβράδυνση της αποπόλωσης σε βαθμό που δεν αναπτύσσεται δυναμικό ενέργειας.

Η πριλοκαΐνη (prilocaine) δεσμεύεται στην ενδοκυτταρική επιφάνεια των διαύλων νατρίου και μπλοκάρει την επακόλουθη εισροή νατρίου εντός του κυττάρου με αποτέλεσμα τον περιορισμό της μετάδοσης του ηλεκτρικού ερεθίσματος. Το μπλοκ είναι αναστρέψιμο και όταν η πριλοκαΐνη διαχέεται μακριά από το κύτταρο, η λειτουργία του διαύλου νατρίου αποκαθίσταται, όπως και η ομαλή μετάδοση των νευρικών ώσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments