Focus

Η Paulina Porizkova και η Heidi Klum καταρρίπτουν τον ηλικιακό ρατσισμό

Η Paulina Porizkova και η Heidi Klum καταρρίπτουν τον ηλικιακό ρατσισμό

Πηγή Φωτογραφίας: T-Online

Τα μοντέλα εξηγούν γιατί πρέπει να αλλάξει άμεσα η νοοτροπία στο επάγγελμα του μόντελινγκ

Η Paulina Porizkova συνεχίζει τον αγώνα της κατά του ηλικιακού ρατσισμού που υφίστανται οι γυναίκες στον χώρο του μόντελινγκ – και όχι μόνο- τον οποίο έχει δεχθεί και η ίδια, παρά το γεγονός πως χρόνο με τον χρόνο γίνεται η καλύτερη εκδοχή του εαυτού της.

Ειδικότερα, το 56χρονο μοντέλο έδωσε μία συνέντευξη στο περιοδικό People, θίγοντας το θέμα του μόντελινγκ και πόσο τα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε που η ίδια είχε ξεκινήσει. Μάλιστα, η Porizkova αποκάλεσε τον εαυτό της ως ένα απρόθυμο μοντέλο, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο ο χώρος την αντιμετώπιζε. “Πάντα ένιωθα πως το να είσαι μοντέλο ήταν πραγματικά σαν ένα μήλο σε ένα πορτρέτο still life. Απλά σε γυαλίζουν, σε τοποθετούν, μένεις σιωπηλή και φαίνεσαι όμορφη.

Υπάρχει ακόμη μεγάλος δρόμος

Ήταν κάπως εκνευριστικό για εμένα”, δήλωσε το μοντέλο που ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία 13 ετών στα τέλη του ’70. Και παρά το γεγονός πως τα πράγματα δείχνουν να έχουν αλλάξει προς το καλύτερο, με τον χώρο να δίνει περισσότερο χώρο σε όλους τους σωματότυπους και τα χρώματα του δέρματος, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος.

Υπογραμμίζοντας τον ρατσισμό που υφίστανται στον χώρο τα μοντέλα που πλησιάζουν την ηλικία των 40, η ίδια σημείωσε πως “ένιωθα ντροπή που γερνάω και μετά από το άλλο χέρι σκεφτόμουν πως όμως είμαι πιο έξυπνη, καλύτερη, πιο αστεία, πιο υπομονετική.

Συνολικά, ως άτομο, είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου που μπορεί να υπάρξει. Συνεπώς, δεν είμαι έτοιμη να με απορρίψουν. Δεν έχετε το δικαίωμα να με απορρίψετε επειδή έχω ρυτίδες, σακούλες και γκρίζα μαλλιά τώρα, όταν είμαι κάπως καταπληκτική, η πιο υπέροχη που έχω υπάρξει. Για την ακρίβεια, θα το πω δημόσια, αυτή είμαι εγώ στα καλύτερά μου. Διαχειριστείτε το!”.

Η Heidi Klum για τον ηλικιακό ρατσισμό: “Όταν έκλεισα τα 40, μου είπαν πως είμαι πολύ μεγάλη για το μόντελινγκ”

Δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορεί να κάνει και κανένας στόχος που δεν μπορεί να κατακτήσει. Η Heidi Klum στα 48 της νιώθει πιο δημιουργική από ποτέ και κανείς δεν μπορεί να την εμποδίσει από το να πραγματοποιήσει τα όνειρά της. Σε μία νέα συνέντευξή που παραχώρησε στο βρετανικό Grazia, το μοντέλο και παρουσιάστρια αναφέρθηκε στον ηλικιακό ρατσισμό που έχει βιώσει, τα σχέδιά της και το τοξικό περιβάλλον των social media.

Η Klum, που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει το Germany’s Next Top Model- κάποια επεισόδια του οποίου γυρίστηκαν στην Ελλάδα- ενώ είναι παράλληλα κριτής στο America’s Got Talent, δήλωσε πως λατρεύει τις προκλήσεις, αναφερόμενη στο ντουέτο της με τον Snoop Dogg, παρά το γεγονός πως έχει νιώσει τον ηλικιακό ρατσισμό από ανθρώπους του χώρου. “Όταν έκλεισα τα 40, ο κόσμος με ρώταγε πότε θα σταματήσω το μόντελινγκ. ‘Είσαι ήδη 40 και γερνάς”, είπε χαρακτηριστικά η Klum για τις αντιδράσεις που είχε λάβει.

Η ίδια μάλιστα προσπαθεί να δίνει περισσότερο χώρο στη συμπερίληψη, γι’ αυτό στον νέο κύκλο της εκπομπής μόντελινγκ, συμπεριλήφθηκαν μοντέλα που είναι 66 και 68 ετών. “Έχω μάθει πως σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής σου κι αν βρίσκεσαι, πρέπει να συνεχίσεις να ονειρεύεσαι και να θέτεις στόχους. Στα 40 δεν έχεις γεράσει, του χρόνου κλείνω τα 50 και έχω πολλά ακόμα να κάνω”, υποστήριξε.

Επιπλέον, η ίδια αναφέρθηκε και στα social media και τον αρνητισμό που πολλοί χρήστες προωθούν. Η παρουσιάστρια ήταν από τους πρώτους celebrities που αποφάσισαν να κλείσουν τα σχόλιά τους στο Instagram, κάτι που έκανε πριν από τρία χρόνια. “Έκλεισα τα σχόλια στο Instagram γιατί οι άνθρωποι γίνονταν πολύ κακοί ο ένας με τον άλλο και τσακώνονταν. Δεν ήθελα να βάζω παραπάνω λάδι στη φωτιά”, εξομολογήθηκε σχετικά με την απόφασή της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments