Διεθνή

Ο Μακρόν στην αντεπίθεση κατά της άκρας δεξιάς

Ο Μακρόν στην αντεπίθεση κατά της άκρας δεξιάς

Πηγή Φωτογραφίας: Financial Times

Γαλλικές εκλογές: Ο Εμανουέλ Μακρόν ετοιμάζεται να αναμετρηθεί κόντρα στην Λε Πεν με τις εκλογές να είναι στις 10 Απριλίου.

Ο Εμανουέλ Μακρόν περνά στην αντεπίθεση εναντίον της Λε Πεν. «Λένε ότι [το πρόγραμμά της Λε Πεν είναι ένα ωραίο πρόγραμμα, που μοιάζει με τα άλλα, ότι δεν είναι ακροδεξιά», κατήγγειλε ανοιχτά ο Μακρόν, οπίος συμπλήρωσε σχετικά: «Πρέπει να συνεχίσουμε να λέμε ποια είναι η πραγματικότητα των έργων της κ. Λε Πεν.

Την σέβομαι ως πολιτική μου αντίπαλο, δεν επιδιώκω τον ευτελισμό της, αλλά είμαι αποφασισμένος να πολεμήσω με όλη μου τη δύναμη τις θέσεις που εκφράζει». Συγκεκριμένα, ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στις 10 Απριλίου, σε λιγότερο από δέκα ημέρες από σήμερα.

Όλο το τελευταίο διάστημα, η επικεφαλής της ακροδεξιάς δεν σταματά να υψώνει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, να τροφοδοτεί την πολιτική ένταση και να εστιάζει στα ζητήματα της οικονομίας και της ακρίβειας.

Η Λε Πεν συσκοτίζει εντέχνως στις τελευταίες εμφανίσεις της σημαντικά κεφάλαια από το πρόγραμμα του κόμματός της, που αναφέρονται κυρίως στην πτροτεινόμενη οικονομική πολιτική, την αντιμετώπιση της ανεργίας, καθώς και τις σχέσεις της Γαλλίας που θα έπρεπε αυτή να έχει με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το φάντασμα της άκρας δεξιάς βρίσκεται λοιπόν στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής της χώρας και διεκδικεί εκ νέου την πολιτική εξουσία, έχοντας επικρατήσει στον αποκαλούμενο από τα μέσα της χώρας ως «εμφύλιο πόλεμο των ακροτήτων». Η Λε Πεν κατάφερε να επικρατήσει πολιτικά του δημοσιογράφου Ερίκ Ζεμούρ. Πλέον, τα πυρά της επικεντρώνονται σε ζητήματα καθημερινότητας. Εστιάζει στη μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών δίχως να συσχετίζει το γεγονός αυτό με την ανοιχτή στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν «σήκωσε το γάντι» που του πέταξε εδώ και μερικές ημέρες η ακροδεξιά υποψήφια και εμφανίζεται αποφασισμένος να απαντά δυναμικά στις προκλήσεις που δέχεται από την Λε Πεν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments