Διεθνή

Λετονία: Σκληραίνει τη στάση απέναντι σε Ρωσία και Λευκορωσία

Λετονία: Σκληραίνει τη στάση απέναντι σε Ρωσία και Λευκορωσία

Πηγή Φωτογραφίας: naftemporiki

Λετονία: To Κοινοβούλιο της χώρας ενέκρινε τις αλλαγές στον μεταναστευτικό νόμο, απαγορεύοντας την έκδοση αδειών διαμονής για τους Ρώσους.

Το Κοινοβούλιο της Λετονίας ενέκρινε σε πρώτη ανάγνωση αλλαγές στον μεταναστευτικό νόμο, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται η έκδοση αδειών διαμονής για πρώτη φορά σε Ρώσους και Λευκορώσους πολίτες έως τις 30 Ιουνίου 2023, με βάση όσα ανακοίνωσε σχετικά η υπηρεσία Τύπου του Κοινοβουλίου της γείτονος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι «ταυτόχρονα, θα προβλέπονται εξαιρέσεις, στις οποίες θα προβλέπεται  η έκδοση προσωρινών αδειών διαμονής για Ρώσους και Λευκορώσους, σε ορισμένες ειδικές περιπτώσεις όπως είναι η οικογενειακή επανένωση, διεθνή προστασία  η απασχόληση, ή η πραγματοποίηση σπουδών».

Μια προσωρινή άδεια διαμονής θα εκδίδεται σε σχέση με την απασχόληση σύμφωνα πάντα, όμως, με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή την ανάγκη απασχόλησης από εταιρεία η οποία ανήκει τουλάχιστον κατά 51% σε πολίτες ή νομικά πρόσωπα από κράτος μέλος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και η οποία μεταφέρει τη λειτουργία της από τη Ρωσία ή από τη Λευκορωσία στη Λετονία.

«Η ανάγκη για τέτοιες εξαιρέσεις δικαιολογείται από την εκπλήρωση των διεθνών δεσμεύσεων και την πιθανή μετεγκατάσταση μιας εταιρείας από τη Ρωσία ή τη Λευκορωσία στη Λετονία», αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση. Οι αρμόδιες αρχές θα παράσχουν πληροφορίες εάν ένας ξένος πολίτης ενήργησε κατά των συμφερόντων της Λετονίας, αρνήθηκε ή δικαιολόγησε τη τα εγκλήματα πολέμου, τα εγκλήματα κατά της ειρήνης και της ανθρωπότητας.

Τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως λόγος για την απόφαση απαγόρευσης της διαμονής του αλλοδαπού στη Λετονία, ακόμη και αν έχει έγκυρη βίζα ή άδεια διαμονής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments