Οικονομία

Σταϊκούρας στο προσυνέδριο: Ο πόλεμος δεν θα εκτροχιάσει την ελληνική οικονομία

Σταϊκούρας στο προσυνέδριο: Ο πόλεμος δεν θα εκτροχιάσει την ελληνική οικονομία
Σταϊκούρας στο προσυνέδριο: «Η κρίση του πολέμου στην Ουκρανία πλήττει, αλλά δεν θα εκτρέψει την ελληνική οικονομία» σημείωσε

Την πεποίθησή του ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα εκτροχιάσει την ελληνική οικονομία εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας από το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. «Η κρίση του πολέμου στην Ουκρανία πλήττει, αλλά δεν θα εκτρέψει την ελληνική οικονομία».

Έχουμε επίγνωση της όξυνσης των προβλημάτων στο πεδίο της οικονομίας

«Τα επιτεύγματα και οι θετικές προοπτικές που έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, θολώνουν λόγω της τρέχουσας κατάστασης και των πρόσφατων δυσκολιών και προσκλήσεων. Ωστόσο τα ισχυρά θεμέλια που τέθηκαν τα προηγούμενα έτη, μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι η νέα κρίση πλήττει, αλλά δεν θα εκτρέψει την ελληνική οικονομία. Η νέα κρίση δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες, αλλά δεν θα οδηγήσει σε μη αντιστρεπτέες καταστάσεις. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε επίγνωση της όξυνσης των προβλημάτων στο πεδίο της οικονομίας».

Η ΝΔ έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα μπορεί

Παρά τις τεράστιες προκλήσεις και την υψηλή αβεβαιότητα «η ΝΔ έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα μπορεί, και για αυτό είμαι βέβαιος ότι παρά τις μεγάλες φουρτούνες, η ελληνική οικονομία θα οδηγηθεί τελικά σε ένα περιβάλλον υψηλής και διατηρήσιμης μεγέθυνσης δημιουργίας πολλών και νέων θέσεων απασχόλησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής. Πιστεύω βαθιά, ότι με ενότητα και πολιτική συνοχή θα τα καταφέρουμε», επισήμανε ο Χρήστος Σταϊκούρας

Για τα μέτρα στήριξης

Η ελληνική κυβέρνηση μεριμνά για το σήμερα χωρίς όμως να υπονομεύει το αύριο, ο κ. Σταϊκούρας αναφερόμενος στο παγκόσμιο φαινόμενο της ακρίβειας, σημείωσε ότι «μέχρι σήμερα, το σύνολο των μέτρων που έχουν ληφθεί ή δρομολογούνται μέσα στον Απρίλιο προσεγγίζει τα 4 δισ. ευρώ», ενώ υπενθύμισε ότι από τις αρχές του 2020 «αντιδράσαμε άμεσα, δυναμικά και συγκροτημένα με μέτρα ύψους 43 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, απλώνοντας ευρύ δίχτυ προστασίας πάνω από νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και κρατώντας όρθια την κοινωνία και λειτουργική την οικονομία». Και όλα αυτά, «διασφαλίζοντας ισχυρή αφετηρία επανεκκίνησης και εξαιρετικές προοπτικές για την οικονομία και τη χώρα μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments