Αθλητισμός

Στo… σκαμνί για “ύποπτες” μεταγραφές πέντε ομάδες της Serie A

Στo… σκαμνί για “ύποπτες” μεταγραφές πέντε ομάδες της Serie A

Πηγή Φωτογραφίας: calcioefinanza

Η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι 11 ιταλικοί σύλλογοι, συμπεριλαμβανομένων ομάδων της Serie A, παραπέμφθηκαν στην αθλητική Δικαιοσύνη για φερόμενη λογιστική απάτη

Η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ανακοίνωσε ότι ένδεκα ιταλικοί σύλλογοι, μεταξύ των οποίων η Γιουβέντους, η Νάπολι και άλλες τρεις ομάδες της Serie A, παραπέμφθηκαν στην αθλητική Δικαιοσύνη για φερόμενη λογιστική απάτη, κατά την διάρκεια μεταγραφών συγκεκριμένων παικτών, μεταξύ των οποίων και ο Οσιμέν των «παρτενοπέι».

Οι εμπλεκόμενοι σύλλογοι, κατηγορούνται ότι «υπολόγισαν κεφαλαιουχικά κέρδη και δικαιώματα μεταβίβασης, για αξίες υψηλότερες από αυτές που εξουσιοδοτήθηκαν» προκειμένου να αποκτήσουν την εθνική άδεια, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της ομοσπονδίας.

Εκτός από την Γιουβέντους και την Νάπολι, οι άλλοι τρεις σύλλογοι που εμπλέκονται από το καμπιονάτο, είναι η Σαμπντόρια, η Τζένοα και η Εμπολι. Στο «κάδρο» της έρευνας, βρίσκονται ακόμη, οι σύλλογοι της Serie B, Πάρμα και Πίζα, δύο από τη Lega Pro (3η κατηγορία, Πεσκάρα και Προ Βερτσέλι) και δύο που δεν υπάρχουν πλέον, η Νοβάρα και η Κιέβο Βερόνα.

Serie A

Από πρόστιμο έως απαγόρευση με κάθε δραστηριότητα στο ποδόσφαιρο

Οι προαναφερθέντες σύλλογοι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, κινδυνεύουν κυρίως με πρόστιμο, ενώ συνολικά, παραπέμπονται περίπου εξήντα φυσικά πρόσωπα, όπως διευθυντικά στελέχη και εκπρόσωποι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ποινές, που μπορούν να φθάσουν μέχρι και την απαγόρευση κάθε δραστηριότητας σχετικής με το ποδόσφαιρο.

Εκτός από αυτήν την έρευνα, στο πλαίσιο της αρμοδιότητας των πειθαρχικών οργάνων της ομοσπονδίας, η Γιουβέντους βρίσκεται στο «στόχαστρο» από τον Νοέμβριο, έπειτα από έρευνα των ιταλικών δικαστηρίων για το θέμα των υπεραξιών μεταξύ 2019 και 2021.

Ο πιο επιτυχημένος σύλλογος της Ιταλίας, είναι ύποπτος ότι έδωσε ψευδείς πληροφορίες σε επενδυτές και εκδόθηκαν τιμολόγια για ανύπαρκτες συναλλαγές, σύμφωνα με την εισαγγελία του Τορίνο. Αρκετοί από τους ηγέτες της, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, Αντρέα Ανιέλι, στοχοποιούνται άμεσα.

Πολλοί παρατηρητές, επισημαίνουν εδώ και χρόνια την κατάχρηση μιας νομικής πρακτικής στην μεταγραφική αγορά, με στόχο την πραγματοποίηση «ψευδών ανταλλαγών» μεταξύ δύο συλλόγων, δηλαδή διασταυρούμενων πωλήσεων παικτών, που μερικές φορές, είναι υπερτιμημένες.

Αυτό καθιστά δυνατό, τον περιορισμό του όγκου των χρημάτων που καταβάλλονται στην πραγματικότητα και από τις δύο πλευρές, ενώ επιτρέπει την άμεση αναγνώριση τυχόν κεφαλαιακών κερδών για την ενίσχυση της οικονομικής απόδοσης.

Επιπλέον, η Γιουβέντους είναι «ύποπτη» ότι έχει συνάψει ιδιωτικές μισθολογικές συμφωνίες με ορισμένους ποδοσφαιριστές, οι οποίες δεν έχουν κοινοποιηθεί στους επενδυτές. Αρκετοί παίκτες έχουν περάσει πρόσφατα από «ακρόαση», συμπεριλαμβανομένων των Πάουλο Ντιμπάλα και Φεντερίκο Μπερναρντέσκι. Παράλληλα, την Παρασκευή (01/04), οι ερευνητές άκουσαν την μητέρα και τον μάνατζερ του Αντριέν Ραμπιό, σύμφωνα με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Όσο αφορά στην Νάπολι, η κύρια υπόθεση που εξετάζει η αθλητική Δικαιοσύνη, αφορά στην μεταγραφή του Νιγηριανού, Βίκτορ Οσιμέν, από την Λιλ το 2020, σύμφωνα με την εφημερίδα «Il Mattino».

Η Νάπολι είχε πράγματι πουλήσει τέσσερις άγνωστους παίκτες στον γαλλικό σύλλογο ταυτόχρονα, έναντι ενός συνολικού ποσού που ο Τύπος έκρινε ότι έχει μικρή σχέση με την αξία των εμπλεκομένων.

Μεταξύ των άλλων σχετικών μεταγραφών, υπάρχουν οι ανταλλαγές των Μιραλέμ Πιάνιτς και Αρτούρ ή των Ντανίλο και Ζοάο Κανσέλο, ενώ αναφέρονται και κάποιες μεταγραφές με γαλλικούς συλλόγους, όπως αυτή του Μάρλεϊ Ακέ από την Μαρσέιγ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments