Διεθνή

Πρώτη φορά στην Amazon: Εργαζόμενοι δημιουργούν το δικό τους σωματείο [pic]

Πρώτη φορά στην Amazon: Εργαζόμενοι δημιουργούν το δικό τους σωματείο [pic]
Σε μια πρωτοποριακή κίνηση έφτασαν οι εργαζόμενοι αποθήκης της Amazon, καθώς ψήφισαν υπέρ της ένταξης σε συνδικάτο

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση έφτασαν οι εργαζόμενοι αποθήκης της Amazon, καθώς ψήφισαν υπέρ της ένταξης σε συνδικάτο και αυτό θα βοηθήσει αρκετά και άλλους κλάδους της συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Μάλιστα αυτό το γεγονός αποτελεί μια πολύ σοβαρή ήττα για τον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου, μιας και δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα δρουν ανεξέλεγκτα στους εργαζομένους του και να καταπατούν τα δικαιώματα τους.

Όπως ήταν αναμενόμενο η εργοδοσία της Amazon αντιτίθεται με κάθε μέσο και τρόπο, στην όποια προοπτική συνδικαλιστικής οργάνωσης των υπαλλήλων της, καθώς έτσι χάνουν το έλεγχο που είχαν όλα αυτά τα χρόνια.

Στο Staten Island της Νέας Υόρκης, 2.654 εργαζόμενοι σε αποθήκες ψήφισαν ναι στη σύσταση συνδικάτου, ενώ 2.131 ψήφισαν όχι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Εθνικού Συμβουλίου Εργασιακών Σχέσεων (NLRB).

Η εγκατάσταση του Staten Island, γνωστή ως JFK8, απασχολεί περίπου 6.000 εργαζόμενους. Είναι η πρώτη φορά που μια εγκατάσταση της Amazon στις ΗΠΑ ψήφισε επιτυχώς υπέρ της συνδικαλιστικής οργάνωσης. Το εκλογικό αποτέλεσμα ακολούθως θα πρέπει να επικυρωθεί επίσημα από το Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων.

Το αποτέλεσμα σηματοδοτεί μια ήττα για την Amazon, η οποία έχει επενδύσει πολλά για να διαφημίσει τα δικά της «οφέλη» έναντι εκείνων που μπορεί  προσφέρουν τα συνδικάτα μέσα από συλλογικές διεκδικήσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments