Οικονομία

Χρήστος Σταϊκούρας: Εντός της εβδομάδας ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους 2 δισεκατομμυρίων

Χρήστος Σταϊκούρας: Εντός της εβδομάδας ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους 2 δισεκατομμυρίων
Χρήστος Σταϊκούρας: Το επιπλέον αυτό πακέτο των μέτρων που έχει εξαγγελθεί, έχει στόχο, όπως δηλώνει ο κ. Σταϊκούρας, να περιορίσει, όσο είναι εφικτό, τις πιέσεις στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, κυρίως των ασθενέστερων εισοδηματικά στρωμάτων.

Εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί από το υπουργείο Οικονομικών ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους 2 δισ. ευρώ όπως είχε προαναγγείλει και πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Με δήλωσή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτει, αφουγκραζόμαστε την κοινωνία και «συναισθανόμαστε πλήρως την ανάγκη των συμπατριωτών μας για περαιτέρω στήριξη, αφού η κρίση εξακολουθεί να έχει μεγάλη ένταση».

Το επιπλέον αυτό πακέτο των μέτρων που έχει εξαγγελθεί, έχει στόχο, όπως δηλώνει ο κ. Σταϊκούρας, να περιορίσει, όσο είναι εφικτό, τις πιέσεις στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, κυρίως των ασθενέστερων εισοδηματικά στρωμάτων.

Τι θα αφορά

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ θα αφορά:

  • Θα δοθεί έως τις 21 Απριλίου εισοδηματική ενίσχυση 200 ευρώ στους πλέον ευάλωτους πολίτες, όπως είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος,
  • Δρομολογείται εντός του Απριλίου η επιπρόσθετη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στους λογαριασμούς της ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Θα λειτουργήσει η πλατφόρμα για τη στήριξη στο κόστος των καυσίμων σε κατόχους αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.
  • Θα στηριχθεί περαιτέρω ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας, προκειμένου, συν τοις άλλοις, να περιοριστεί το κόστος σε λιπάσματα, καύσιμα κ.ά. των αγροτών.
  • Θα υπάρξει από την 1η Μαΐου η δεύτερη αύξηση στον κατώτατο μισθό, με τις διαβουλεύσεις μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments