Πολιτική

Ουκρανία: Στην Οδησσό ο Δένδιας ως επικεφαλής ανθρωπιστικής βοήθειας

Ουκρανία: Στην Οδησσό ο Δένδιας ως επικεφαλής ανθρωπιστικής βοήθειας

Πηγή Φωτογραφίας: Φώτο αρχείου

Ουκρανία: Ο Νίκος Δένδιας, όπως το είχε προαναγγείλει κοντεύει να φτάσει στην Οδησσό ως επικεφαλής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Αν και ο πόλεμος συνεχίζεται και τα ρωσικά στρατεύματα βομβαρδίζουν διάφορες πόλεις στην Ουκρανία, ο Νίκος Δένδιας φτάνει την Οδησσό. Ο υπουργός  Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ως επικεφαλής αποστολής που θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους.

«Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα αφιχθεί εντός ολίγου στην Οδησσό», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία θα παραδοθεί στις δημοτικές αρχές της πόλης.

Ο σκοπός της επίσκεψης

Σκοπός της επίσκεψης πέραν της μεταφοράς βοήθειας, είναι η δημιουργία διαρκούς μηχανισμού διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας, συνάντηση με μέλη της ελληνικής κοινότητας, η επαναλειτουργία του Γενικού Προξενείου στην πόλη, καθώς και η επίσκεψη και διαπίστωση της κατάστασης χώρων άρρηκτα συνδεδεμένων με την ελληνική ιστορία, όπως το Μουσείο Φιλικής Εταιρίας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Στις συζητήσεις αναμένεται να μπει και το θέμα του ανοίγματος ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Μαριούπολη, όπου ζουν χιλιάδες ομογενείς. Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Δένδιας έχει ανοιχτή πρόσκληση να επισκεφθεί και το Κίεβο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments