Πολιτική

Φίλης: «Φωτογραφίζει» την ΝΔ σαν υπεύθυνη για ανθρωποκτονίες και βιασμούς [!]

Φίλης: «Φωτογραφίζει» την ΝΔ σαν υπεύθυνη για ανθρωποκτονίες και βιασμούς [!]

Πηγή Φωτογραφίας: naftemporiki

Φίλης: Σε σημερινό του άρθρο στην εφημερίδα «Αυγή», ο Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρεται σε πρόσφατα εγκλήματα.

Ο πρώην Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, Νίκος Φίλης εξετάζει τα αίτια των εγκλημάτων ερωτικού πάθους, βιασμών και ανθρωποκτονιών και μέσα από το πρίσμα της κοινής γνώμης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι αυτή αρδεύεται ιδεολογικά από τον Συντηρητισμό, ο οποίος τροφοδοτεί πνευματικά το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Κομματικός φορέας του ιδεολογικά υπεύθυνου συντηρητισμού είναι το κυβερνών κόμμα, η Νέα Δημοκρατία, καίτοι τεχνηέντως δεν την κατονομάζει ή δεν τολμά να κατονομάσει, κάτι πουδεν διστάζει να πράξει με την κ. Σ. Νικολάου και τον κ. Γ. Κυρανάκη.

 Συγκεκριμένα, ο (και προπτυχιακός φοιτητής) αναφέρει αυτολεξεί στο σημερινό του άρθρο:

«H δικαιοσύνη οφείλει να λαμβάνει υπόψη τις αξίες της κοινωνίας, περί ηθικής και δημοκρατίας. Άλλωστε, οι αποφάσεις του δικαστηρίου εκδίδονται στο Όνομα του Λαού. Και προφανώς κρίνονται. Δεν ισχύει το ίδιο με τις «αποφάσεις» της κοινής γνώμης, που αρκετές φορές παίρνουν το χαρακτήρα λιντσαρίσματος ενόχων ή θεωρουμένων ως ενόχων, στο όνομα της ηθικής και της δικαιοσύνης του καθενός και της καθεμιάς.

Όλα αυτά τα σκέφτομαι αυτές τις μέρες, που αλλεπάλληλα εγκλήματα συγκλονίζουν την κοινωνία. Να θυμίσω την εν ψυχρώ δολοφονία της Καρολάιν από τον άνδρα της και τώρα, τις κατηγορίες για το φόνο μικρών παιδιών από τη μητέρα τους. Έως ότου να ομολογήσουν οι δράστες, έχουν το τεκμήριο της αθωότητας. Η δικαιοσύνη, οι αστυνομικές αρχές, οι ιατροδικαστές, θα διερευνήσουν τις υποθέσεις. Τι προσφέρει άραγε η δίκη και η καταδίκη στα τηλεοπτικά παράθυρα; Τι προσφέρει η βιασύνη και η εμμονή πολιτικών και δημοσιογράφων να προτείνουν την εσχάτη των ποινών ή και επαναφορά της θανατικής καταδίκης; Πόσο ενισχύει το δικαιοκρατικό καταλογισμό της ευθύνης η ανάρτηση της ΓΓ Αντιεγκληματικής Πολιτικής, κας Σοφίας Νικολάου, ότι «δεν υπάρχει τιμωρία για τέτοιο έγκλημα»;

Ή ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κυρανάκης, ο οποίος αποφασίζει σε… τουίτ ότι για μια κατηγορία εγκλημάτων «δεν υπάρχει κανείς σωφρονισμός»; Το παγερό πρόσωπο του δήμιου, ο Ιανός του συντηρητισμού, που σπεύδει να αντιποιηθεί τη Δικαιοσύνη, σηκώνοντας τον πέλεκυ. Και φυσικά μια βάναυση προσβολή του Κράτους Δικαίου. Αλλά τι να περιμένει κανείς απ’ αυτούς που δεν αναζητούν ποτέ τα κοινωνικά αίτια και τις ανάλογες απαντήσεις στα προβλήματα με αποτέλεσμα να αποτυγχάνουν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας;».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments