Διεθνή

Μπάιντεν: Ο Πούτιν να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου

Μπάιντεν: Ο Πούτιν να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου
Εγκληματία πολέμου για ακόμα μία φορά χαρακτήρισε τον Πούτιν, ο Αμερικανός πρόεδρος, προαναγγέλλοντας νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας μετά την σφαγή στην Μπούκα

Με τη διεθνή κατακραυγή για τη φρίκη στην Μπούκα να γιγαντώνεται, ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε για μία ακόμα φορά «εγκληματία πολέμου» τον Ρώσο πρόεδρο, ζητώντας τη διεξαγωγή δίκης για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου, προαναγγέλλοντας παράλληλα νέες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας.

Οι δράστες εγκλημάτων πολέμου θα λογοδοτήσουν, τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με ανάρτησή της στο τουίτερ, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό της σχετικά με «τις αναφορές για ανείπωτη φρίκη σε περιοχές από τις οποίες η Ρωσία αποσύρεται». «Απαιτείται επειγόντως ανεξάρτητη έρευνα» υπογράμμισε.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, η οποία είχε επισκεφθεί το Κίεβο πριν από δύο ημέρες, μίλησε για «φρικαλεότητες του ρωσικού στρατού στην Μπούτσα και σε άλλες απελευθερωμένες περιοχές».

Στην Μπούκα ο Ζελένσκι

Στην Μπούκα λίγο μετά την αποκάλυψη της σφαγής βρέθηκε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Όπως μεταδίδει το BBC, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιθεώρησε τον δρόμο όπου στήθηκε η ρωσική ενέδρα και μίλησε με κατοίκους της περιοχής, επαναλαμβάνοντας ότι η Ρωσία διέπραξε εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία στην Ουκρανία.

Μάλιστα, ερωτηθείς από το BBC εάν είναι ακόμα δυνατό να συζητηθεί η ειρήνη με τη Ρωσία, είπε: «Ναι, γιατί η Ουκρανία πρέπει να έχει ειρήνη. Είμαστε στην Ευρώπη του 21ου αιώνα. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες διπλωματικά και στρατιωτικά».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments