Διεθνή

Καλωσόρισε τη πρόταση Ισπανίας-Ολλανδίας το Eurogroup

Καλωσόρισε τη πρόταση Ισπανίας-Ολλανδίας το Eurogroup
Η κοινή πρόταση, που έκαναν Ισπανία και Ολλανδία για αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες για την αντιμετώπιση του χρέους, βρήκε θετική ανταπόκριση από το Eurogroup

Η κοινή πρόταση, που έκαναν Ισπανία και Ολλανδία για αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες για την αντιμετώπιση του χρέους, βρήκε θετική ανταπόκριση από το Eurogroup, όπου άπαντες έδωσαν τη θετική τους ψήφο.

Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνη.

Παράλληλα η έκτακτη σύνοδο, που είναι προγραμματισμένη για το Μάιο, θα έχει αντικείμενο στην τραπεζική ένωση, και την απάντηση στις πιέσεις που δέχονται οι ευρωπαϊκές τράπεζες, αλλά και τη στεγαστική αγορά της Ευρωζώνης και τις αντίστοιχες πολιτικές που πρέπει να σχεδιαστούν.

Κατά την συνέντευξη Τύπου, επισημάνθηκε η πρόβλεψη για επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της Ευρωζώνης, εκτιμώντας τις επιπτώσεις του πολέμου και την αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει στις οικονομίες, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του οργάνου Πασκάλ Ντόναχιου.

Οι υπουργοί της Ευρωζώνης, εκτιμώντας τις σοβαρές συνέπειες του ρωσο-ουκρανικού πολέμου, προβλέπουν μια επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της Ευρωζώνης την ίδια στιγμή που για πολλές χώρες προβλέπουν πως θα παραμείνουν σε θετικό ρυθμό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments