Διεθνή

“STOP” της ΕΕ στην εισαγωγή άνθρακα από τη Ρωσία

“STOP” της ΕΕ στην εισαγωγή άνθρακα από τη Ρωσία
Το τέλος των εισαγωγών άνθρακα από τη Ρωσία είναι έτοιμη να επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μιας και οι θηριωδίες και τα εγκλήματα πολέμου κατά των αμάχων στην πόλη Μπούσα

Το τέλος των εισαγωγών άνθρακα από τη Ρωσία είναι έτοιμη να επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μιας και οι θηριωδίες και τα εγκλήματα πολέμου κατά των αμάχων στην πόλη Μπούσα, έχει φέρει τους αξιωματούχους στα… όρια τους.

Μάλιστα αυτή η απόφαση μπορεί να μπει ως επιπλέον πρόταση στο νέο πακέτο των κυρώσεων κατά της Μόσχας, μιας και θέλει να ενισχύσει τα υφιστάμενα μέτρα και αφετέρου να κλείσει τα «παράθυρα» αποφυγής των κυρώσεων

Οι λεπτομέρειες της απαγόρευσης και ο χρόνος επιβολής της σταδιακής κατάργησης των εισαγωγών άνθρακα από τη Ρωσία δεν είναι οριστικές και ακόμα είναι σε συζητήσεις, σύμφωνα με το Bloomerg.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται επίσης να προτείνει απαγόρευση εισόδου στην Ένωση ακόμη περισσότερων ρωσικών φορτηγών και πλοίων, αλλά δεν σχεδιάζει προς το παρόν να επιβάλει κυρώσεις για το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο, παρά τις έντονες πιέσεις για να περισσότερα οικονομικά πλήγματα στη Μόσχα.

Ωστόσο, τα κράτη της ΕΕ είναι βαθιά διχασμένα σχετικά με τα επόμενα βήματα και ορισμένες κυβερνήσεις συνεχίζουν να πιέζουν να αποσταλεί τουλάχιστον ένα μήνυμα αυτή την εβδομάδα ότι το μπλοκ επιδιώκει να μειώσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου.

Αρκετές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και της Ουγγαρίας, ανθίστανται στην επέκταση του πεδίου των κυρώσεων στον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας, αλλά τα νέα δεδομένα ότι τα ρωσικά στρατεύματα κατά την υποχώρησή τους, προέβησαν σε εκτελέσεις δεκάδων άοπλων αμάχων οδήγησαν πολλά από τα ανατολικά μέλη της Ε.Ε. να ενισχύσουν αυτά τα μέτρα.

Η έγκριση του πακέτου και η απαγόρευση του άνθρακα απαιτεί την υποστήριξη και των 27 κρατών – μελών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments