Διεθνή

Ζελένσκι στην ισπανική Βουλή: Μαριούπολη όπως Γκουέρνικα

Ζελένσκι στην ισπανική Βουλή: Μαριούπολη όπως Γκουέρνικα

Πηγή Φωτογραφίας: twitter/Pedro Sánchez

Η κωμόπολη των Βάσκων βομβαρδίστηκε το 1937 από την πολεμική αεροπορία του Αδόλφου Χίτλερ και ήταν η πρώτη πόλη στην ιστορία που καταστράφηκε από αεροπορική επιδρομή η οποία στοχοποίησε αμάχους

Στην ισπανική Βουλή μίλησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, λίγες ώρες μετά τη συγκλονιστική ομιλία του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Είμαστε στον Απρίλιο του 2022 αλλά θα πίστευε κανείς ότι είναι Απρίλιος του 1937, όταν ο κόσμος έμαθε τι συνέβη σε μια από τις πόλεις σας, την Γκουέρνικα» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στη σφαγή στην κωμόπολη στη Χώρα των Βάσκων, όταν βομβαρδίστηκε το 1937 από την πολεμική αεροπορία του Αδόλφου Χίτλερ. Ήταν η πρώτη πόλη στην ιστορία που καταστράφηκε από αεροπορική επιδρομή η οποία στοχοποίησε αμάχους.

Μέχρι και σήμερα οι πηγές δεν συμφωνούν για τον απολογισμό: οι βασκικές αρχές έκαναν λόγο για 1.654 νεκρούς ενώ άλλοι ιστορικοί μιλούν για 150300, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, επικαλούμενο το πρακτορείο AFP.

Η σφαγή της Γκουέρνικα ενέπνευσε έναν από τους διασημότερους πίνακες του Πάμπλο Πικάσο.

España, la Unión Europea y muchos otros países apoyamos a Ucrania y vamos a seguir haciéndolo. Nuestro compromiso es firme. Estoy convencido de que al final de este período oscuro y amargo, la razón y la democracia prevalecerán sobre la lógica de la fuerza y el autoritarismo. pic.twitter.com/me3SoGvrVY

— Pedro Sánchez (@sanchezcastejon) April 5, 2022

Η ομιλία του Ζελένσκι καταχειροκροτήθηκε από τους παριστάμενους βουλευτές. Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ σχολίασε: «Όπως το είπε ο πρόεδρος Ζελένσκι, δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα ξαναβλέπαμε εικόνες βομβαρδισμών και σφαγής των αθώων αμάχων στο ευρωπαϊκό έδαφος».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments