Άποψη

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή συσχετισμών με εντολή ριζικών αλλαγών

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή συσχετισμών με εντολή ριζικών αλλαγών

Πηγή Φωτογραφίας: Τατιάνα Μπόλαρη/ Ευρωκίνηση

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr σχετικά με το συνέδριο του κόμματος και το μήνυμα ριζικών αλλαγών και ανανέωσης.

Ότι ο Αλέξης Τσίπρας διαθέτει τη πλειοψηφία εντός του κόμματος του, δεν χωράει αμφισβήτηση. Όπως, επίσης, δεν έχει αντίπαλο δέος.Όλοι, εξάλλου, αναγνωρίζουν εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, πως «no Tsipras, no party». Η συμμετοχή στις εκλογές ανάδειξης συνέδρων και κυρίως το αποτέλεσμα, ήταν ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

Η προεδρική πλευρά έχει εξασφαλίσει τη μεγάλη πλειοψηφία του συνεδρίου. Η επίσημη εκδοχή είναι, πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διατεθεί το 75% των συνέδρων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στην οργάνωση που ανήκει ο Αλέξης Τσίπρας, στους Αμπελοκήπους, εκλέχτηκε πρώτος με ψήφους 124 στους 167 ψηφίσαντες. Ενώ σε πανελλαδικό ποσοστό, η προεδρική τάση ξεπερνάει, το 75%.

Μια πλειοψηφία που, όπως ερμηνεύεται, στέλνει και ένα μήνυμα ριζικής ανανέωσης και πολιτικών αποφάσεων και αλλαγών. Μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα για αποφάσεις που θα διαμορφώσουν και τη νέα πολιτική ταυτότητα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για μια νέα πολιτική φυσιογνωμία που θα κινείται στην αριστερή σοσιαλδημοκρατία. Θα ξεπερνάει τα στενά όρια της αριστεράς και θα απευθύνεται στη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών και πιο συγκεκριμένα στο μεσαίο χώρο που εμφανίζεται να αντιδρά στις πολιτικές της κυβέρνησης.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος φέρεται αποφασισμένος να θέσει ένα τέλος στη εσωστρέφεια και στις εσωτερικές πολιτικές έριδες που έχουν ξεσπάσει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Το σχέδιο του, όπως σημειώνουν και παράγοντες της Κουμουνδούρου είναι:

-η εκλογή μιας μεγάλης πλειοψηφίας συνέδρων που συμφωνούν με τις αλλαγές που προτείνει και σε εσωκομματικό επίπεδο αλλά και στη πολιτική φυσιογνωμία του νέου κόμματος. Βήμα που επετεύχθη.

-η υπερψήφιση της πρότασης του στο συνέδριο, για απευθείας εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής και

-η καταληκτική ημερομηνία της 8ης Μαΐου, ημέρα εκλογής του από τη βάση του κόμματος. Το μεγάλο στοίχημα είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή. Στις εκλογές για τους εκπροσώπους του συνεδρίου, συμμετείχαν περίπου 43 χιλιάδες μέλη, από τις 62 χιλιάδες που είναι  ο επίσημος αριθμός μελών. Είναι γεγονός πως η συμμετοχή έχει προκαλέσει αισιοδοξία στο ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτοχρόνως, όμως, ανεβάζει ψηλά τον πήχη για την εκλογή του προέδρου. Μια εκλογική διαδικασία με ακόμη πιο συμβολική επικοινωνιακά τουλάχιστον σημασία.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ήδη εκτός του ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν τον αριθμό της συμμετοχής για να γίνουν οι απαραίτητες συγκρίσεις και με τις αντίστοιχες εκλογές στη Ν.Δ αλλά και στις πρόσφατες εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αυριανή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, θα τεθεί μια νέα πρόταση για δικαίωμα στη ψηφοφορία και πολιτών που θα εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και την ίδια ημέρα, διεξαγωγής της ψηφοφορίας. Μια πρόταση που εκτιμάται πως θα προκαλέσει ένα νέο γύρο εσωτερικής σύγκρουσης καθώς η αριστερή τάση του ΣΥΡΙΖΑ θα διαφωνήσει, προτείνοντας να ακολουθηθεί η πρόσφατη απόφαση για συμμετοχή στη ψηφοφορία εκείνων που έχουν γίνει μέλη μέχρι στιγμής.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 14-17 Απριλίου, το μεθεπόμενο, δηλαδή τριήμερο, στο κλειστό γυμναστήριο του  Tae Kwon Do.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments