Αθλητισμός

Champions League: Συνάντηση… γιγάντων στο Λονδίνο – Να επιβεβαιώσει το ρόλο της η Μπάγερν

Champions League: Συνάντηση… γιγάντων στο Λονδίνο – Να επιβεβαιώσει το ρόλο της η Μπάγερν
Με το ντέρμπι του Λονδίνου, ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Ρεάλ Μαδρίτης και με την αναμέτρηση της Μπάγερν με τη Βιγιαρεάλ συνεχίζεται απόψε (22:00) η προημιτελική φάση του Champions League

Με το ντέρμπι του Λονδίνου, ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Ρεάλ Μαδρίτης και με την αναμέτρηση της Μπάγερν με τη Βιγιαρεάλ συνεχίζεται απόψε (22:00) η προημιτελική φάση του Champions League.

Οι “μπλε” από την πλευρά τους ψάχνουν το προβάδισμα πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι, ώστε να ακολουθήσουν τους έτερους συμπολίτες της Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ. Από την άλλη οι Μαδριλένοι θέλουν να φύγουν… ατσαλάκωτοι από την Αγγλία, προκειμένου στην Ισπανία να “τελειώσουν τη δουλειά”.

Συνάντηση… γιγάντων στο Λονδίνο!

Στο ματς του Λονδίνου, θα έχουμε επανάληψη του περυσινού… ραντεβού, όταν η Τσέλσι αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Πριν έναν χρόνο ήταν οι Άγγλοι που πανηγύρισαν τελικά (1-1 στη Μαδρίτη και 2-0 στο Λονδίνο), για να κατακτήσουν στη συνέχεια και το τρόπαιο.

Η συμμετοχή ή όχι του Φεντερίκο Βαλβέρδε στην ενδεκάδα είναι το μεγάλο ερωτηματικό, ενώ απόντες είναι οι Ίσκο, Γιόβιτς και Αζάρ.

Με Αντζελότι στο Στανφορντ Μπριτς

Ο Κάρλο Αντσελότι, θα ταξιδέψει στο Λονδίνο, προκειμένου να βρίσκεται κανονικά στον πάγκο της Ρεάλ, στην αποψινή εκτός έδρας αναμέτρηση με την Τσέλσι για τα προημιτελικά του Champions League.

Η Ρεάλ με ανάρτηση που έκανε το πρωί της Τετάρτης (6/4) στο Twitter γνωστοποίησε μέσω αυτής, ότι ο Ιταλός προπονητής έχει πλέον αρνητικό τεστ κορωνοϊού και μπαίνει άμεσα στο αεροπλάνο με προορισμό το Λονδίνο, προκειμένου να βρεθεί κανονικά στην άκρη του πάγκου των «μερένγκες» στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Φαβορί η Μπάγερν, αλλά…

Η Μπάγερν ταξίδεψε στην Ισπανία για το πρώτο παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ και δεν θέλει να την… πατήσει όπως η Γιουβέντους στη φάση των «16».

Οι Βαυαροί, πρωτοπόροι της Μπούντεσλιγκα και αήττητοι στο θεσμό αυτή τη σεζόν, είναι το ξεκάθαρο φαβορί στις δύο αναμετρήσεις, ωστόσο ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν προειδοποίησε ότι η Βιγιαρεάλ είναι εξαιρετικά υπολογίσιμος αντίπαλος. Ο Λέον Γκορέτσκα επέστρεψε για τους Βαυαρούς, όπως και ο Αλφόνσο Ντέιβις. Νοκ άουτ με κορονοϊό είναι ο Τσούπο – Μοτίνγκ.

Από την άλλη, ο στόπερ Τόρες θα παίξει και ο Έμερι στηρίζει πολλά πάνω σ΄ αυτόν και τον έτερο κεντρικό αμυντικό Αλμπιόλ, για την αντιμετώπιση του Λεβαντόφσκι.

Ο Τσουκουέζε πήρε μέρος στην προπόνηση, έχοντας ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα τραυματισμού και ο προπονητής του θα αποφασίσει για τη συμμετοχή του πριν την σέντρα. Αμφίβολος είναι ο Ντιά, εκτός ο τραυματίας βασικός αριστερός μπακ Α. Μορένο.

Με το ένα πόδι στα ημιτελικά η Λίβερπουλ

Τα φαβορί επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά κι έτσι οι δύο ομάδες της Premier League που αγωνίστηκαν σήμερα εξασφάλισαν προβάδισμα πρόκρισης στους ημιτελικούς του Champions League. Πολύ μεγάλο για τη Λίβερπουλ που επικράτησε 3-1 της Μπενφίκα στη Λισαβόνα, μικρότερο της Μάντσεστερ Σίτι που επιβλήθηκε 1-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Έτιχαντ».

Με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο η Λίβερπουλ «πάγωσε» το «Ντα Λους». Στο 17΄ ο Κονατέ με κεφαλιά από κόρνερ του Ρόμπερτσον και στο 34΄ ο Μανέ από ασίστ του Λουίς Ντίας έφεραν το 0-2. Όμως η Μπενφίκα δεν το έβαλε κάτω και μείωσε με τον Ντάργουϊν Νούνιες στο 48΄ από λάθος του Κονατέ.

Ήταν το 5ο γκολ του Ουρουγουανού στην «παρθενική» του συμμετοχή στη διοργάνωση των πρωταθλητών, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Νούνο Γκόμες από το 1999. Στη συνέχεια οι «Αετοί» έχασαν και μια πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Έβερτον στο 60΄, αλλά ο Γιούργκεν Κλοπ με τις αλλαγές του «κλείδωσε» τη νίκη, ενώ στο 88΄ ο Λουίς Ντίας «υπέγραψε» το θρίαμβο των «κόκκινων» μετά από εξαιρετική κάθετη του Κεϊτά.

Ο Ντε Μπρόινε έδωσε τη λύση

Στο Μάντσεστερ οι «Σίτιζενς» του Πεπ Γκουαρντιόλα δυσκολεύτηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, από το αμυντικό τείχος της Ατλέτικο, όμως βρήκαν τη λύση με το πρώτο εφετινό γκολ του Κέβιν Ντε Μπόινε στη διοργάνωση.

Ο Βέλγος σκόραρε στο 70΄ από ασίστ του Φόντεν που μόλις είχε μπει ως αλλαγή στο παιχνίδι. Έτσι η Σίτι επέκτεινε το σερί της σε νοκ-άουτ ματς του Champions League έχοντας 8 νίκες, μία ισοπαλία και μόλις μία ήττα (στον περσινό τελικό με την Τσέλσι) στα τελευταία δέκα ματς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments