Διεθνή

Μπλίνκεν: “Επιπλέον στρατιωτική βοήθεια 100 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία”

Μπλίνκεν: “Επιπλέον στρατιωτική βοήθεια 100 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία”
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα προσφέρει στην Ουκρανία επιπλέον βοήθεια, αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Άντονι Μπλίνκεν

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα προσφέρει στην Ουκρανία επιπλέον βοήθεια, αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων, για την ασφάλειά της, συμπεριλαμβανομένων αντιαρματικών συστημάτων, ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Άντονι Μπλίνκεν.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, o Τζον Κέρμπι, διευκρίνισε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε πως πρόκειται για «ανταπόκριση στην επείγουσα ανάγκη της Ουκρανίας για επιπλέον αντιαρματικούς πυραύλους Javelin, που έχουν προμηθεύσει οι ΗΠΑ στην Ουκρανία και χρησιμοποιήθηκαν πολύ αποτελεσματικά για την άμυνα της χώρας» από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου.

Στέλνουν μια παραλλαγή του μη επανδρωμένου αεροσκάφους Switchblade οι ΗΠΑ

Παράλληλα θα στείλουν στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατόν μια παραλλαγή του μη επανδρωμένου αεροσκάφους Switchblade που φέρει αντιαρματική κεφαλή, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν.

«Τα Switchblade 600 και 300 θα σταλούν όσο πιο γρήγορα μπορούν», είπε ο Όστιν κατά τη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η παραλλαγή 600 έχει αντιαρματική κεφαλή και μπορεί να υπερίπταται πάνω από έναν στόχο για περισσότερα από 40 λεπτά, σύμφωνα με την AeroVironment, η οποία κατασκευάζει τα drones.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments