Διεθνή

Νούλαντ: Η Τουρκία παίζει “κομβικό” ρόλο στο Ουκρανικό

Νούλαντ: Η Τουρκία παίζει “κομβικό” ρόλο στο Ουκρανικό
Νούλαντ: "Θα έλεγα ότι η Τουρκία παίζει έναν απολύτως κεντρικό ρόλο" δήλωσε η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών

Συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, πραγματοποίησε η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών, Βικτόρια Νούλαντ. Την Τετάρτη λίγη ώρα μετά το πέρας της τριμερούς συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με την Αμερικανίδα υφυπουργό. Συζήτησαν τις δυνατότητες της περαιτέρω προώθησης της ελληνοαμερικανικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης σε όλους τους τομείς, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του, μετά τη συνάντηση, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών. Επίσης, όπως επισημαίνεται, είχαν μια παραγωγική ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή και για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τι δήλωσε για την Τουρκία

«Θα έλεγα ότι η Τουρκία παίζει έναν απολύτως κεντρικό ρόλο. Η Άγκυρα ήταν από την αρχή ένθερμος υπερασπιστής της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας σε  κάθε μορφή της, ενώ η τουρκική ηγεσία έχει ξεκαθαρίσει  δυνατά και ξεκάθαρα, ότι αυτή είναι μια αιματηρή επίθεση και εμείς είμαστε αντίθετοι. Η Τουρκία υπήρξε ισχυρός φίλος της Ουκρανίας, τόσο από την άποψη της ανθρωπιστικής υποστήριξης όσο και από την άποψη της ασφάλειας», δήλωσε η Victoria Nuland, υφυπουργός Πολιτικών Υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε μια αποκλειστική συνέντευξη στη Hürriyet Daily News.

Φιλοξενήθηκε στις 6 Απριλίου επίσης από τον Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν τις προσπάθειες της Τουρκίας να διευκολύνει μια δίκαιη διπλωματική λύση για το τέλος του πολέμου, που θα επιτευχθεί μέσω διαπραγματεύσεων» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Αυτό αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε στην Άγκυρα, μετά την επίσκεψη της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, αναφερόμενο στην τουρκική διαμεσολάβηση, που περιλαμβάνει και την πρόταση για τη διοργάνωση μιας συνόδου κορυφής ανάμεσα στον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments