Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ηχητικό ντοκουμέντο της εντολής Ρώσου διοικητή για εξόντωση αμάχων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ηχητικό ντοκουμέντο της εντολής Ρώσου διοικητή για εξόντωση αμάχων

Πηγή Φωτογραφίας: infobae

Στο ηχητικό ντοκουμέντο, που εμφάνισαν οι ουκρανικές, ακούγεται ένας Ρώσος διοικητής να διατάζει για την εκτέλεση αμάχων

Ένα ανατριχιαστικό ηχητικό ντοκουμέντο κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών πρακτορείων, όπου Ρώσος διοικητής ακούγεται να δίνει εντολή εξόντωσης αμάχων.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας στο ηχητικό  ο Ρώσος στρατιωτικός διοικητής να δίνει εντολή στους στρατιώτες του να πυροβολήσουν και να δολοφονήσουν Ουκρανούς πολίτες κοντά στη Μαριούπολη. Όπως αναφέρει το Κίεβο το ηχητικό αυτό απόσπασμα προήλθε από υποκλοπή ενδοεπικοινωνίας.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο που κατέγραψαν οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, ένας στρατιώτης, που δεν κατονομάζεται, ακούγεται να λέει: «Δυο άνθρωποι βγαίνουν από το δασάκι, φοράνε πολιτικά ρούχα». Λέει επίσης ότι βλέπει ένα όχημα, αλλά δεν μπορεί να διακρίνει αν είναι πολιτικό ή στρατιωτικό.

«Καθαρίστε τους όλους!» ακούγεται να φωνάζει ο διοικητής του, λέγοντας ότι δεν έχει σημασία αν είναι άμαχοι ή όχι. «Όλους!» επαναλαμβάνει, για να πάρει την απάντηση του στρατιώτη: «Ελήφθη».

Η υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας φέρεται να έχει υποκλέψει ραδιοφωνικά μηνύματα από ρωσικές στρατιωτικές πηγές που συζητούσαν δολοφονίες αμάχων στην ουκρανική πόλη Μπούχα. Αξιωματούχοι του Βερολίνου παρουσίασαν τα ευρήματα στο Κοινοβούλιο την Τετάρτη εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για πιθανά εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, ανέφερε το Der Spiegel.

Οι γερμανικές ραδιοεπικοινωνίες φέρονται να τοποθετούν Ρώσους στρατιώτες στις τοποθεσίες όπου βρέθηκαν πτώματα αμάχων στην Μπούκα και έρχονται σε αντίθεση με τις διαψεύσεις της Μόσχας ότι τα στρατεύματα του Κρεμλίνου δεν εμπλέκονται σε μαζικές απώλειες στο προάστιο του Κιέβου.

Σε ένα από τα μηνύματα, ένας στρατιώτης φέρεται να ακούγεται να περιγράφει πώς πυροβόλησε έναν ποδηλάτη στην Μπούκα. Η ηχογράφηση φαίνεται να συσχετίζεται με φωτογραφίες ενός πτώματος που βρίσκεται δίπλα σε ένα ποδήλατο στη μικρή πόλη, που βρίσκεται 23 μίλια βορειοδυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Ουκρανικό στρατιωτικό υλικό που επαληθεύτηκε από τους New York Times νωρίτερα αυτή την εβδομάδα έδειξε επίσης έναν ποδηλάτη να πυροβολείται από ρωσικό τεθωρακισμένο όχημα σε έναν έρημο δρόμο στην Μπούκα, πριν καταρρεύσει στο έδαφος.

Ηχογραφήσεις που υπέκλεψε η BND, η υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας, έδειξαν επίσης ότι η ομάδα μισθοφόρων Βάγκνερ «έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στις φρικαλεότητες» στην Μπούκα, ανέφερε το Der Spiegel. Η εφημερίδα υποστήριξε ότι οι αποκαλύψεις υποδηλώνουν ότι οι δολοφονίες αμάχων στην Μπούκα ήταν «μέρος του σχεδίου κατοχής» και κλειδί για τις φιλοδοξίες της Ρωσίας να φτάσει στην πρωτεύουσα.

Το Der Spiegel πρόσθεσε ότι υπήρχαν πρόσθετες ηχογραφήσεις για τις οποίες η φυσική προέλευση ήταν πιο δύσκολο να εντοπιστεί. Αυτές υποδηλώνουν ότι παρόμοια γεγονότα είχαν συμβεί και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας. Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης αρνήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments