Άποψη

Στην σωστή πλευρά

Στην σωστή πλευρά
Ο Γιώργος Σιαδήμας γράφει στο pagenews.gr για την γκάφα με τον μαχητή του Αζόφ που μίλησε στο ελληνικό κοινοβούλιο

Η γκάφα με τον μαχητή του Αζόφ που μίλησε στο ελληνικό κοινοβούλιο το μεσημέρι της Πέμπτης επισκίασε την παρέμβαση του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης είτε ήταν στην αίθουσα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ με την μισή όμως κοινοβουλευτική ομάδα του είτε απείχαν άνοιξαν πυρ ομαδόν εναντίον της κυβέρνησης. Μια απερισκεψία, ένα λάθος ή ακόμα καλύτερα ένας έλεγχος που δεν έγινε πότε στο βίντεο όταν έγινε γνωστό ότι θα μιλήσουν άλλοι δυο άνδρες εκτός του Ζελένσκι έφερε τα πάνω κάτω σε μια παρέμβαση που κατά τα αλλά ήταν βαθιά συγκινητική και με αναφορές στην ελληνική επανάσταση.

Από την άλλη όμως δεν μπορείς να αφήνεις το ελεύθερο στον καλεσμένο σου για το ποιοι θα εμφανιστούν και το τι θα πουν. Πρόκειται για το ναό της Δημοκρατίας και το προεδρείο της Βουλής όφειλε να πάρει τα μέτρα του και να μην αφήσει τίποτα στην τύχη του. Ακόμα όμως και μετά την παρέμβαση του μαχητή του Αζόφ δεν υπήρξε ούτε μια ακαριαία αντίδραση από το προεδρείο απέναντι στα λεγόμενα του.

Το Μέγαρο Μαξίμου μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου ουσιαστικά αποδέχθηκε ότι η συμπερίληψη στην ομιλία του μηνύματος μέλους του τάγματος Αζόφ ήταν λανθασμένη και άστοχη. Την ίδια ώρα όμως σήκωσε το γάντι και τόνισε πως είναι ανέντιμη η χρήση αυτού του λάθους από μερίδα της αντιπολίτευσης με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να δικαιολογήσουν για άλλη μια φορά τη ρωσική εισβολή.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση με τις αποφάσεις που έχει πάρει μέχρι σήμερα από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία δείχνει ότι είναι στην σωστή πλευρά της ιστορίας. Δεν χρειάζονται όμως απροσεξίες, δεν βρίσκω άλλη πιο ήπια έκφραση, και σε ένα τέτοιο ζήτημα να μπαίνει στην θέση του απολογούμενου απέναντι σε  πολιτικές δυνάμεις που το λιγότερο δεν έχουν ξεκάθαρη στάση όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν στην κυβέρνηση.

Κι αυτό είτε γιατί κάποιοι δεν έκαναν καλά τις συνεννοήσεις με την ουκρανική πλευρά είτε γιατί  δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους κοιτώντας το μαγνητοσκοπημένο βίντεο, ακόμα και αν στάλθηκε λίγη ώρα πριν παίξει στον αέρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments