Διεθνή

Σαρλ Μισέλ: Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις 30 -31 Μαΐου

Σαρλ Μισέλ: Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις 30 -31 Μαΐου

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi/hindustannewshub

Στην ατζέντα θα κυριαρχήσουν τα θέματα της άμυνας, της ενέργειας και η Ουκρανία

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις 30-31 Μαΐου ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, με ανάρτησή του στο Twitter.

Στην ανακοίνωσή του για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, αναφέρει:

«Όπως συζητήθηκε στις Βερσαλίες και στη διάρκεια του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Μαΐου. Στην ατζέντα θα κυριαρχήσουν τα θέματα της άμυνας, της ενέργειας και η Ουκρανία».

Η ανακοίνωση για την έκτακτη Σύνοδο της ΕΕ έρχεται λίγες ώρες μετά την πολύνεκρη πυραυλική επίθεση των Ρώσων σε σιδηροδρομικό σταθμό της περιοχής Κραματόρσκ, με τουλάχιστον 50 νεκρούς..

Στην Μπούκα Μπορέλ και φον ντερ Λάιεν

Λίγη ώρα πριν από την ανακοίνωση της έκτακτης Συνόδου της ΕΕ, βγήκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες φωτογραφίες από την επίσκεψη των Ζοζέπ Μπορέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν στην πόλη Μπούκα, όπου έγιναν μάρτυρες της φρίκης που έφερε η ρωσική επίθεση.

Σε τεταμένο κλίμα η Σύνοδος Κορυφής του Μαρτίου

Στην τελευταία, επεισοδιακή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, τον Μάρτιο, οι χώρες-μέλη του μπλοκ έφτασαν σε συμβιβασμό μετά από πολύωρες συζητήσεις που διεξήχθησαν σε τεταμένο κλίμα. Εκφράστηκαν διαφωνίες, σημειώθηκαν επεισόδια όπως η αποχώρηση του πρωθυπουργού της Ισπανίας από την αίθουσα, αλλά τελικά οι 27 εξέφρασαν στήριξη μεταξύ τους και με τους δυτικούς συμμάχους τους, απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα και τους τρόπους πιθανής απάντησης σε αυτή.

Το ζήτημα της ενέργειας της Ευρώπης έφερε αρκετές διαφωνίες, αφού οι χώρες της ΕΕ δυσκολεύτηκαν να βρουν μια συμβιβαστική γραμμή που να καλύπτει όλα τα μέλη αλλά και τα προβλήματα που προκύπτουν ξεχωριστά. Τελικά, η συμβιβαστική λύση επιτεύχθηκε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments