Διεθνή

ΔΝΤ: Σε νέα οικονομική στήριξη της Ουκρανίας

ΔΝΤ: Σε νέα οικονομική στήριξη της Ουκρανίας
ΔΝΤ: Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) άνοιξε νέο λογαριασμό με σκοπό την αποστολή κεφαλαίων στην Ουκρανία. Το άνοιγμα του λογαριασμού εγκρίθηκε την Παρασκευή το απόγευμα από το εκτελεστικό συμβούλιο το ΔΝΤ.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) άνοιξε νέο λογαριασμό με σκοπό την αποστολή κεφαλαίων στην Ουκρανία. Το άνοιγμα του λογαριασμού εγκρίθηκε την Παρασκευή το απόγευμα από το εκτελεστικό συμβούλιο το ΔΝΤ.

 Οι χώρες, που επιθυμούν να υποστηρίξουν οικονομικά την Ουκρανία μπορούν να το κάνουν με ασφάλεια μέσω αυτού του λογαριασμού. Πρόκειται για λογιστικές μονάδες εντός του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που έχουν όλα τα κράτη μέλη. Στη συνέχεια, το Ταμείο πρόκειται να μεταφέρει τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στον λογαριασμό της Ουκρανίας.

Πρόσφατα, ο Καναδάς ανακοίνωσε ότι θα παράσχει στην Κυβέρνηση της Ουκρανίας έως και ένα δισεκατομμύριο καναδικά δολάρια (περίπου 730 εκατομμύρια ευρώ)  μέσω αυτού του νέου μέσου. Έτσι, ο Καναδάς γίνεται η πρώτη χώρα που χρησιμοποιεί αυτόν τον λογαριασμό, χωρίς, βέβαια, αυτό να σημαίνει ότι άλλες χώρες ή οργανισμοί δεν θα μπορούν επίσης να καταθέσουν χρήματα εκεί.

Η Ουκρανία χρειάζεται μετρητά για να χρηματοδοτήσει την πολεμική επίθεση που δέχεται από την Ρωσία. Μία από τις πλέον άμεσες συνέπειες του πολέμου είναι το ότι τα εισοδήματα μειώνονται ολοένα και περισσότερο και η οικονομία κλονίζεται. Ο στρατός και η βοήθεια στους πολίτες κοστίζουν επίσης πολλά χρήματα. Το ταμείο εκτιμά ότι λόγω του πολέμου, η ουκρανική οικονομία θα μπορούσε να συρρικνωθεί κατά 25 – 35%.

Μάλιστα, στις αρχές Μαρτίου, πριν από ένα περίπου μήνα, το ΔΝΤ είχε εγκρίνει έκτακτο δάνειο 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, το οποίο ισοδυναμεί με σχεδόν 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Από την πλευρά της, η Ουκρανία συγκέντρωσε περίπου 1,1 δισ. ευρώ μέσω της πώλησης πολεμικών ομολόγων. Το Κίεβο έχει επίσης λάβει, μεταξύ άλλων, οικονομική υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Παγκόσμια Τράπεζα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments