Οικονομία Άποψη

Στουρνάρας: Ο πόλεμος στην Ουκρανία συμβάλλει στην αύξηση του πληθωρισμού

Στουρνάρας: Ο πόλεμος στην Ουκρανία συμβάλλει στην αύξηση του πληθωρισμού
Στουρνάρας: Μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών σημείωσε ότι η ελληνική οικονομία έδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα στα προβλήματα

Μετά την δημοσίευση της ετήσιας έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος για το 2021, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας αναφέρθηκε στην κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών σημείωσε ότι η ελληνική οικονομία έδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα στα προβλήματα και κάλυψε τις απώλειες του προηγούμενου έτους που προκλήθηκαν από την πανδημία, προχωρώντας σε κινήσεις όπως η ψηφιοποίηση του ελληνικού δημοσίου με παράλληλη μείωση της γραφειοκρατίας.

Για το ευρώ

Ο Γιάννης Στουρνάρας αναφέρθηκε και στη δυναμική του ευρώ μέσα στα προηγούμενα χρόνια, τονίζοντας χαρακτηριστικό ότι «το ευρώ πέρασε μέσα από πολύ δύσκολη διαδικασία, παραλίγο να διαλυθεί. Σε αυτό το σημείο, η Ελλάδα αποδείχθηκε «μαμή της ιστορίας», με την ανάπτυξή της στο τραπεζικό, οικονομικό και ασφαλιστικό τομέα. Υπάρχουν πολλά ακόμα πράγματα να γίνουν για την ενίσχυσή του, κάποια από τα οποία έγιναν και στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης».

Για τον πληθωρισμό

“Η πανδημία δημιούργησε μια σειρά από περιορισμούς στις εφοδιαστικές αλυσίδες ή στα εργοστάσια. Οι συσσωρεμένες αποταμιεύσεις μετατράπηκαν σε κατανάλωση, ως ένδειξη υπερβάλλουσας ζήτησης και αύξησης των τιμών. Είχαμε μια σειρά από σοκ από την πλευρά της προσφοράς. Το μεγαλύτερο, όμως, είναι τώρα στην Ουκρανία, αυτό είναι ένα σοκ που συμβάλλει στην αύξηση του πληθωρισμού” δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments