Διεθνή

Ο σταθμός Κραματόρσκ της Ουκρανίας συνετρίβη από τους Ρώσους με πυρομαχικά Tochka-U

Ο σταθμός Κραματόρσκ της Ουκρανίας συνετρίβη από τους Ρώσους με πυρομαχικά Tochka-U

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter - @RALee85

«Οι Ρώσοι δεν έχουν τη δύναμη να μας αντιμετωπίσουν στο πεδίο» είπε ο Ζελένσκι - Από την πλευρά του το Κρεμλίνο αρνείται την επίθεση - «Μόνο ο ουκρανικός στρατός διαθέτει αυτόν τον τύπο πυραύλου», λένε οι Ρώσοι

Η πυραυλική επίθεση που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κραματόρσκ στην ανατολική Ουκρανία, την ώρα που οι άμαχοι προσπαθούσαν να διαφύγουν σε ασφαλέστερα σημεία της χώρας, δημιούργησε ξανά εικόνες που θύμησαν τη σφαγή στη μαρτυρική Μπούτσα.

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 87 τραυματίστηκαν, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης Πάβλο Κιριλένκο, αναθεωρώντας ανοδικά την προηγούμενη εκτίμηση για 30 νεκρούς από την κρατική σιδηροδρομική εταιρία της Ουκρανίας, η οποία ανέφερε ότι ο σταθμός επλήγη με δύο ρουκέτες, τη στιγμή που αρκετές πηγές στο διαδίκτυο, οι οποίες συνοδεύονται από φωτογραφικό υλικό, επισημαίνουν ότι χρησιμοποιήθηκαν είτε ένας είτε δύο βαλλιστικοί πύραυλοι Tochka-U.

Ζελένσκι: Ο σταθμός χτυπήθηκε με Tochka-U από τους απάνθρωπους Ρώσους

Για χρήση πυραύλου Tochka-U έκανε λόγο και η ανάρτηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Facebook για το χτύπημα στον σιδηροδρομικό σταθμό.

«Οι εισβολείς χτύπησαν με πύραυλο Tochka-u στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ, όπου χιλιάδες άμαχοι, ειρηνικοί Ουκρανοί περίμεναν για την εκκένωση… Περίπου 30 σκοτώθηκαν και 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν, με τη σοβαρότητα των τραυμάτων τους να ποικίλει. Αστυνομία και διασώστες βρίσκονται ήδη στο σημείο. Οι απανθρωποι Ρώσοι δεν εγκαταλείπουν τις μεθόδους τους. Χωρίς να έχουν τη δύναμη και το θάρρος να μας αντιμετωπίσουν στο πεδίο της μάχης, καταστρέφουν κυνικά τον άμαχο πληθυσμό. Αυτό είναι κακό που δεν έχει όρια. Και αν δεν τιμωρηθούν, αυτό δεν θα σταματήσει ποτέ» ανέφερε ο Ζελένσκι στην ανάρτησή του.

«Μόνο οι Ουκρανοί έχουν τον τύπο πυραύλου που έπληξε το Κραματόρσκ» λέει το Κρεμλίνο

Στην πρώτη αντίδραση από το Κρεμλίνο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ήταν υπεύθυνες για πυραυλικό χτύπημα σε σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ, στην ανατολική Ουκρανία, σήμερα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Στο μεταξύ, μια εθελόντρια ανθρωπιστικής οργάνωσης που συμμετέχει στην απομάκρυνση των πτωμάτων δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι μόνο ο ουκρανικός στρατός διαθέτει αυτόν τον τύπο του πυραύλου που χρησιμοποιήθηκε και πρόσθεσε ότι ήταν παρόμοιος με αυτόν που έπληξε το κέντρο της πόλης Ντονέτσκ στις 14 Μαρτίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άνθρωποι, σύμφωνα με το RIA

Περίπου 4.000 άνθρωποι – οι περισσότεροι ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά – βρίσκονταν στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ όταν επλήγη σήμερα από ρωσικούς πυραύλους, δήλωσε ο δήμαρχος Ολεξάντρ Χονκαρένκο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments