Αθλητισμός

“Χ”άθηκε στη λίμνη των Ιωαννίνων

“Χ”άθηκε στη λίμνη των Ιωαννίνων
ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0 στους Ζωσιμάδες και "πέταξε" δύο βαθμούς. Με δέκα τελείωσε την αναμέτρηση μετά την αποβολή του Χουάνκαρ

Δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά γκολ δεν μπήκε. Παναθηναϊκός και ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν στο 0-0 στους Ζωσιμάδες, ενώ εκτός από τους βαθμούς οι “πράσινοι” έχασαν και τον Χουάνκαρ, όπου είδε απευθείας κόκκινη κάρτα στο 80’ και θα απουσιάσει στο επερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Το Τριφύλλι ήταν ανώτερο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα από τους Ηπειρώτες αλλά δεν μετουσίωσαν σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, με σημαντικότερη το δοκάρι του Μαουρίσιο στο 31’, ενώ έχουν το δικαίωμα να βράζουν με τη διαιτησία του Ούγγρου Βαντ Ιστβαν που εξάντλησε την αυστηρότητά του στον Ισπανό άσο. ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 0-0

Ο Παναθηναϊκός είχε κυριαρχική παρουσία στο πρώτο ημίχρονο, με κατοχή μπάλας που έφτανε από το 69% έως το 80% ανά διαστήματα, σπαταλώντας ωστόσο, όλες τις καλές ευκαιρίες που δημιούργησε. Στο 12’ ο Μαουρίσιο βρέθηκε εκτός περιοχής με χώρο κι έκανε το σουτ, αλλά αυτό έφυγε πάνω από την εστία του Λοντίγκιν. Στο 23’ ο Αϊτόρ έκανε το «ένα-δύο» με τον Χουάνκαρ και σούταρε από μέσα αριστερά, αλλά η προσπάθειά του πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του ΠΑΣ.

Στο 31’ οι «πράσινοι» έφτασαν μία… ανάσα από το 1-0. Ο Αϊτόρ μπήκε από τα αριστερά, έκανε την παράλληλη μπαλιά, η άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα έδιωξε τη μπάλα που έφτασε στον Μαουρίσιο. Ο Βραζιλιάνος την έστρωσε μπροστά του, έκανε το σουτ, το οποίο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν. Πέντε λεπτά αργότερα (36’), ο Παλάσιος έστρωσε την μπάλα προς τον Βέλεθ που είχε μείνει μπροστά από προηγούμενη φάση και σούταρε με το δεξί, αλλά η προσπάθειά του έφυγε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε την πρώτη τελική του στο 45’, όταν ο Πίρσμαν έγινε αποδέκτης της μπάλας στα αριστερά, έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε εύκολα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε να ισορροπήσει τα δεδομένα του αγώνα, όμως ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που έχασε την επόμενη μεγάλη ευκαιρία στο 62’ με τον Αϊτόρ. Από σέντρα του Κώτσιρα, ο Ισπανός εξτρέμ υποδέχθηκε τη μπάλα από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά το τελείωμά του ήταν πολύ δυνατό, πάνω από τα δοκάρια του Λοντίγκιν.

Στο 80’ ο Ούγγρος διαιτητής Ίστβαν Βαντ απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Χουάνκαρ, για χτύπημα με το χέρι στο πρόσωπο του Περέα σε διεκδίκηση της μπάλας, αλλάζοντας τις ισορροπίες του αγώνα. Στο 89’ ο Καραχάλιος πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Χατζηγιοβάνη πριν πλασάρει προ του Λοντίγκιν, ενώ στο τελευταίο πεντάλεπτο η πίεση των «πράσινων» προς την εστία του ΠΑΣ δεν απέδωσε καρπούς, με αποτέλεσμα να μείνει το παιχνίδι στο 0-0.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Σνάιντερ (90’+6′ Λιάσος), Στάνκο, Καραχάλιος, Γκαρντάβσκι, Μορέιρα (56′ Λώλης), Περέα (89′ Παντελάκης).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Μαουρίσιο (76′ Αλεξανδρόπουλος), Γκατσίνοβιτς (79′ Βιτάλ), Παλάσιος, Ιωαννίδης (76′ Χατζηγιοβάνης), Αϊτόρ (85′ Σάντσες).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments