Άποψη

Πλήρης αντίθεση Μακρόν – Λε Πεν για την αγοραστική δύναμη

Πλήρης αντίθεση Μακρόν – Λε Πεν για την αγοραστική δύναμη

Πηγή Φωτογραφίας: PN

Ο Μανώλης Σταυρουλάκης γράφει στο pagenews.gr για το αν μια θεματική πραγματικά προωθήθηκε κατά τη διάρκεια της έως τώρα προεκλογικής εκστρατείας στη Γαλλία, αυτή δεν είναι άλλη από την αγοραστική δύναμη των Γάλλων πολιτών

Αν μια θεματική πραγματικά προωθήθηκε κατά τη διάρκεια της έως τώρα προεκλογικής εκστρατείας στη Γαλλία, αυτή δεν είναι άλλη από την αγοραστική δύναμη των Γάλλων πολιτών, η οποία εμφανίζει σαφή κάμψη μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Ήταν το θέμα, το οποίο βρέθηκε στην καρδιά της καμπάνιας της Μαρίν Λε Πεν. Αφήνοντας κατά μέρος τα συνηθισμένα αγαπημένα της θέματα της μετανάστευσης και της ασφάλειας, η υποψήφια της ακροδεξιάς απαρίθμησε έναν κατάλογο μέτρων που στοχεύουν να «δώσουν στους Γάλλους πίσω τα χρήματά τους», κατά την προσφιλή της έκφραση. Η επικεφαλής της άκρας δεξιάς επιδιώκει να πείσει τους ιδιοκτήτες των μεγάλων επιχειρήσεων να αυξήσουν τους εργαζομένους τους που πληρώνονται έως και 3 SMIC κατά 10% μέσω μιας απαλλαγής από τις εργοδοτικές εισφορές.

Αντιμέτωπη με τον καλπάζοντα πληθωρισμό, η Μαρίν Λεπέν σκέφτεται να περικόψει τον ΦΠΑ σε περίπου εκατό βασικά προϊόντα υγιεινής και διατροφής.

Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η προσέγγισή της λογική για την ενέργεια (αέριο, ηλεκτρική ενέργεια, καύσιμα), για την οποία θέλει να μειώσει τον ΦΠΑ από το 20% στο 5,5%.

Ακόμη, κάνει και ένα άλλο νεύμα στους αυτοκινητιστές. Πρόκειται για την επανεθνικοποίηση των αυτοκινητοδρόμων που, σύμφωνα με την ίδια, θα οδηγούσε σε πτώση της τιμής των διοδίων κατά 15%. Με όλα αυτά τα μέτρα, η Μαρίν Λε Πέν θεωρεί ότι μπορεί να επιστρέψει περί τα διακόσια ​​ευρώ μηνιαία αγοραστική δύναμη στα γαλλικά νοικοκυριά.

Στο θέμα αυτό ο Εμμανουέλ Μακρόν δεν έχει το παραμικρό κοινό με την Λε Πεν. Αντί για αύξηση μισθού, ο υποψήφιος πρόεδρος σκοπεύει να τριπλασιάσει το λεγόμενο «μπόνους Μακρόν», προκειμένου να επιτρέψει στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων να πληρώνουν έως και έξι χιλιάδες ευρώ ετησίως στους υπαλλήλους τους. Όσο οι τιμές  ακολουθούν ανοδική πορεία, υπόσχεται επίσης να παρατείνει την έκπτωση των 18 λεπτών του ευρώ στην αντλία για τους αυτοκινητιστές, ακριβώς όπως συμβαίνει με την ενεργειακή του ασπίδα στις τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας.

Αν και συχνά εμφανίζεται από τους αντιπάλους του ως «ο Πρόεδρος των πλουσίων», ο Μακρόν σκληραίνει τον τόνο του ενάντια στις μεγάλες επιχειρήσεις. Χαρακτηριστικός προς τούτου είναι ότι, πριν από λίγες ημέρες, υποσχέθηκε να διασφαλίσει «ότι υπάρχει υποχρέωση να μοιραστεί τον πλούτο του με τους υπαλλήλους», μέσω ενός μηχανισμού κατανομής κερδών ή με την πληρωμή ενός μπόνους,

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments