Άποψη

ΣΥΡΙΖΑ: Με το βλέμμα στο μέλλον;…

ΣΥΡΙΖΑ: Με το βλέμμα στο μέλλον;…
Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr για το τετραήμερο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και για τις αποφάσεις που καλείται να λάβει

Αρχίζει τη Πέμπτη το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα τετραήμερο έντονης πολιτικής εσωκομματικής διαμάχης, πολλών και διαφορετικών επιπέδων. Ακόμη και για την αμφισβήτηση του Αλέξη Τσίπρα, λέγεται πως θα συζητηθεί. Αλλά χωρίς αντίπαλο, διότι όλοι αναγνωρίζουν την αξία και τη πρωτοκαθεδρία του προέδρου. Σχήμα οξύμωρο, βέβαια, διότι δεν μπορείς να αμφισβητείς τις πολιτικές επιλογές, για την επόμενη ημέρα που προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας αλλά την ίδια στιγμή να τον υπερψηφίζεις! Ή συμφωνείς ή διαφωνείς και κατεβαίνεις απέναντι του και γαία πυρί μυχθήτω…

Ένα συνέδριο που μοιάζει με το θρυλικό Γεφύρι της Άρτας. Το πρωί το οργάνωναν, το βράδυ το ανέβαλαν. Ένα πολυβασανιζμένο συνέδριο τόσο για τη πραγματοποίηση του όσο και για τις αποφάσεις που καλείται να λάβει. Αλλιώς ξεκίνησε η προσυνεδριακή διαδικασία, πριν από αρκετούς μήνες και αλλιώς έχει καταλήξει. Ουδείς περίμενε πως το διακύβευμα του συνεδρίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ήταν η απευθείας ή μη εκλογή προέδρου από τη βάση. Και, μάλιστα, με συμμετοχή ακόμη και της ίδιας ημέρας. Προτάσεις, αιτίες διαζυγίου ή τουλάχιστον «ρεφορμιστικές», όπως σημείωνε δηκτικά μέλος του κόμματος, με θητεία στα σκληρά χρόνια του ΚΚΕ. «Σιγά μη γίνουμε ΠΑΣΟΚ» φώναζε έτερος για να απαντήσει κάποιος τρίτος: «αν δεν αλλάξουμε θα βουλιάξουμε».

Η παραπάνω φράση του Αλέξη Τσίπρα που την απεύθυνε στον Έλληνα πολίτη, ζητώντας εκλογές, ουσιαστικά ήταν ένα μήνυμα προς το κόμμα. Θρυλείται πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει. Και τη νέα πολιτική ταυτότητα του κόμματος αλλά και τις ριζικές αλλαγές σε εσωκομματικό επίπεδο που πρέπει, κατά τη γνώμη του, να γίνουν.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι η απαρχή μιας «νέας μεγάλης σοσιαλοδημοκρατικής πορείας της ελληνικής αριστεράς». Επιμένουν, δε, πως ο πολυσυλλεκτικός ψηφοθηρισμός θα πρέπει να τελειώσει και ο ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε μια γενναία αλλαγή και στη πολιτική του ταυτότητα. Είναι εκείνοι που πιστεύουν πως οι πολίτες αμφισβητούν, πλέον, ανοιχτά το Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά περιμένουν από τον Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει τα του οίκου του.

Από την άλλη εσωκομματική πλευρά ο πόλεμος που έχει ξεκινήσει, δεν φαίνεται να τελειώνει αναίμακτα. Ή τουλάχιστον θα αφήσει πίσω του, ανοιχτές και πολλές πληγές. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που είτε δεν πρόκειται στις 15 Μαίου, να ψηφήσουν τον Αλέξη Τσίπρα είτε να μη συμμετέχουν στη ψηφοφορία είτε να ψηφήσουν λευκό!

Υπάρχουν και εκείνοι που βλέπουν το δάσος και όχι το δέντρο. Δηλαδή πως λίγοι θα ενδιαφερθούν για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αφού οι περισσότεροι αναζητούν συγκεκριμένες προτάσεις διεξόδου για το οικονομικό αδιέξοδο που έχουν περιέλθει.

Το σίγουρο είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάντα το δικό του τρόπο να μην μας αφήνει αδιάφορους…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments