Αθλητισμός

Έχασε πρωτιά και πλεονέκτημα ο Παναθηναϊκός

Έχασε πρωτιά και πλεονέκτημα ο Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός κοίταξε στα μάτια τον Ολυμπιακό μέχρι το 32', αλλά οι Πειραιώτες έφυγαν με το διπλό από το ΟΑΚΑ, επικρατώντας με 62-68

Ήταν ένα ντέρμπι για γερά νεύρα και η μπίλια έκατσε στο… κόκκινο. Ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να έχει το πλεονέκτημα έδρας για τους τελικούς του πρωταθλήματος της Basket League, καθώς η ήττα με 62-68 από τον Ολυμπιακό θα τον φέρει σε μειονεκτική θέση, στην κρίσιμη στροφή της σεζόν.

Στο πιο κρίσιμο σημείο το Τριφύλλι είχε μείνει άποντο για τέσσερα λεπτά και οι φιλοξενούμενοι άρπαξαν την ευκαιρία και θύμισε έντονα τον τελικό Κυπέλλου.

Για τους “πράσινους” οι Νέντοβιτς με 18 και Παπαπέτρου με 14 ήταν αυτοί που ξεχώρισαν, ενώ από τον Ολυμπιακό οι καλύτεροι του παίκτες ήταν οι Βεζένκοφ (13π και 11 ριμπάουντ), ΜακΚίσικ με 18, Ουόκαπ με 11 και Σλούκας με 10 πόντους.

Το ματς

Με τους Σαντ Ρος, Νέντοβιτς, Παπαπέτρου, Έβανς και Παπαγιάννη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό και στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι “πράσινοι” έβρισκαν πόντους από τα 6.75 και στο 3’ το σκορ ήταν 6-2.

Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά άστοχοι (μόλις 2/9 εντός πεδιάς), αλλά αυτό δεν το εκμεταλλεύθηκαν οι Πειραιώτες. Έτσι οι “Παπ” και “Νέντο” έκαναν το 11-7 στο 7’. Όμως από κει και μετά οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφεραν και βρήκαν… απαντήσεις από την περιφέρεια (13-15) με τον Σλούκα, όπου ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.

“Μίνι” πράσινο ξέσπασμα

Τα πράγματα άλλαξαν για το Τριφύλλι με την έναρξη της δεύτερη περιόδου. Με ένα επιμέρους 9-2, πήρε ξανά το προβάδισμά με για πρώτη φορά έφτασε στο +5 (22-17) στο 14’, αλλά ορισμένες βιαστικές προσπάθειες, δεν επέτρεψαν στη διεύρυνση της διαφοράς.

Έτσι οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν να “ροκανίσουν” τη διαφορά και στο 16’ μείωσαν στο καλάθι (24-22), αλλά τα δύο σερί τρίποντα του Παπαπέτρου έδιναν μια… ασφάλεια στον Παναθηναϊκό με 6 πόντους (30-24).

Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα 8-2 και έφερε το ματς στα ίσα (32-32), με τους δύο προπονητές να κάνουν πολλές αλχημείες στις πεντάδες και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να παίρνουν την άγουσα για τα αποδυτήρια με το σκορ στο 34-34.

Μάχες για… γερά νεύρα!

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυναμικά στην τρίτη περίοδο, με τους Πειραιώτες να παίρνουν την πρωτοκαθεδρία (36-37) στο 23′, αλλά Σαντ Ρος και Νέντοβιτς πήραν το όπλο τους σε εκτέλεση και άμυνα με ένα 9-2 σερί έγινε το 45-39, δύο λεπτά αργότερα. Όμως τρία σερί λάθη των “πρασίνων” και στις δύο πλευρές ήταν αρκετά για να φέρουν οι “ερυθρόλευκοι” το ματς στα ίσα (45-45) στο 27′.

Αυτό είχε ως αποτέλεσα το δεκάλεπτο να λήξει με τον Ολυμπιακό να εκμεταλλεύεται τα παιδικά λάθη του Παναθηναϊκού και να προηγείται με 50-52, που διαμορφώθηκε από το τρίποντο του Παπανικολάου και buzzer beater του Παπαγιάννη.

Όλα ή… τίποτα

Πλέον τα πάντα μετρούσαν διπλά και η ομάδα που θα ήταν πιο ψύχραιμη θα έπαιρνε το ματς. Στο 32′ το ματς ήταν στα ίσα (54-54), αλλά ο Παναθηναϊκός είχε μόνο τον Νέντοβιτς να παίρνει τα μεγάλα σουτ, ενώ οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν σκορ από περισσότερους παίκτες. Έτσι στο 36′ έγινε το 57-61 και ο Ολυμπιακός είχε ένα μικρό… πλεονέκτημα.

Στο 38′ η διαφορά ήταν στους 6 πόντους (60-66), αλλά το Τριφύλλι έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο και όχι μόνο δεν μπορούσε να απειλήσει τους Πειραιώτες, μιας και οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έδειχναν να έχουν “θολωμένο” μυαλό. Με τα νεύρα τεντωμένα, υπήρχε και μια μίνι σύρραξη μεταξύ των δύο ομάδων.

Αυτό οι “ερυθρόλευκοι” το εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρο και έφυγαν με το διπλό στο ΟΑΚΑ με το σκορ 62-68 και πήραν την πρωτιά στο βαθμολογικό πίνακα, αλλά και το πλεονέκτημα έδρας.

Τα δεκάλεπτα: 13-15, 34-34, 48-52, 62-68

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments