Focus

Bill Gates: Μας λέει τα μυστικά του για μια όμορφη και ευτυχισμένη ζωή

Bill Gates: Μας λέει τα μυστικά του για μια όμορφη και ευτυχισμένη ζωή

Πηγή Φωτογραφίας: CGIAR

Bill Gates:«Όταν ήμουν στα τριάντα μου, δεν πίστευα ότι οι εξηντάρηδες μπορούν να διατηρήσουν την ίδια φρεσκάδα και πνευματική ελαστικότητα με κάποιον που είναι νεότερος, ούτε την ίδια προδιάθεση να απολαμβάνουν τη ζωή. Τώρα όμως έχω αναθεωρήσει.»

Το success story τους δε χωράει αμφισβήτηση, ούτε και ο κόπος που κατέβαλαν για να συγκαταλέγονται ανάμεσα στους δισεκατομμυριούχους του μάταιου τούτου κόσμου. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά ενοχλητικό μερικές φορές να εμφανίζονται ως επαΐοντες όταν γύρω μας όλα καταρρέουν ειδικά όταν οι τοποθετήσεις τους θυμίζουν περισσότερο υποδείξεις παρά καλοπροαίρετες συμβουλές. Στην προκειμένη περίπτωση πάντως, δε συνέβη κάτι τέτοιο.

Πρόσφατα, σε ένα από τα sessions Ask Me Anything στο Reddit, κάποιος τον ρώτησε αν είναι ευτυχισμένος και τι τον κάνει ευτυχισμένο. “Ναι, είμαι ευτυχισμένος”, απάντησε. “Όταν ήμουν στα τριάντα μου, δεν πίστευα ότι οι εξηντάρηδες μπορούν να διατηρήσουν την ίδια φρεσκάδα και πνευματική ελαστικότητα με κάποιον που είναι νεότερος, ούτε την ίδια προδιάθεση να απολαμβάνουν τη ζωή. Τώρα όμως έχω αναθεωρήσει. Αν μου κάνετε την ίδια ερώτηση σε 20 χρόνια, θα σας πω πόσο πνευματικά ζωντανός μπορεί να είναι ένας ογδοντάχρονος”. Αναφορικά με τη δεύτερη ερώτηση, πρόσθεσε: “Ορισμένοι άνθρωποι υποστηρίζουν ότι όταν τα παιδιά τους είναι καλά αγγίζουμε μία κατάσταση απόλυτης ευτυχίας και, ως γονέας, συμφωνώ απόλυτα. Μερικές φορές η τήρηση των αποφάσεών μας, ακόμη και μίας συνηθισμένης, όπως το να γυμναζόμαστε περισσότερο, μας βοηθά να νιώθουμε πιο ευτυχισμένοι.”

Ο ιδρυτής της Microsoft συνέχισε, αναφέροντας τα δικά του 5 μυστικά που τον βοηθούν να παραμένει απόλυτα ικανοποιημένος με τη ζωή του.

Τα μυστικά της ευτυχίας του Bill Gates

-Τηρεί τις δεσμεύσεις του

Η τήρηση μίας δέσμευσης σημαίνει να επιλέγουμε κάτι με την πρόθεση να το κάνουμε. Πρόκειται για μία βούληση που μας επιτρέπει να εστιάσουμε σε μία συγκεκριμένη ιδέα και να ακολουθήσουμε ένα σχέδιο δράσης με το οποίο θα υποχρεώσουμε εαυτούς για την υλοποίησή της. Συνεπώς, αν θέλουμε να κάνουμε κάτι, τότε ας το κάνουμε χωρίς να επικεντρωνόμαστε σε αμφιβολίες και δυσκολίες. Ομοίως, αν νιώθουμε ότι βρίσκόμαστε σε λάθος μέρος, πρέπει να αναρωτηθούμε: “Κάνω αυτό που θέλω και έχει μεγαλύτερη σημασία για μένα;”.

-Είναι γενναιόδωρος

Σύμφωνα με τον Gates, όταν δίνουμε στους άλλους, πάντα επιστρέφεται κάτι περισσότερο από αυτό που προσφέραμε. Η γενναιοδωρία συνοδεύεται από μία τέτοια αίσθηση πληρότητας και ικανοποίησης που για εκείνον χωρίς αυτήν δε μπορεί να υπάρξει αληθινή ευτυχία. Ακόμη και η επιστήμη έχει επιβεβαιώσει ότι το να είμαστε γενναιόδωροι μας κάνει ευτυχισμένους και επηρεάζει θετικά τη σωματική και ψυχική μας υγεία.

-Φροντίζει το σώμα του

Το να συμπεριφερόμαστε καλά στο σώμα μας δε σημαίνει ότι πρέπει να ζούμε ασκητικά ή να προσπαθούμε να εξαλείψουμε κάθε μικρό ελάττωμα. Απλώς πρέπει να φροντίζουμε τον εαυτό μας, την υγεία και τη φυσική μας κατάσταση. Η διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης έχει επίσης θετικό αντίκτυπο στην ψυχική μας ισορροπία καθώς μεγαλώνοντας θα μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα που μας αρέσουν. Λίγα λεπτά άσκησης είναι αρκετά για την ευεξία μας.

-Περνά χρόνο με τα αγαπημένα του πρόσωπα

Η επιχειρηματική επιτυχία δε μπορεί να αντικαταστήσει την αξία των συναισθηματικών μας δεσμών: Οι άνθρωποι που αγαπάμε και οι φίλοι μας πρέπει να παραμείνουν προτεραιότητα. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να τους αφιερώνουμε χρόνο και να φροντίζουμε να ζούμε μία υγιή και εποικοδομητική ζωή σχέσεων. Πρέπει να θέτουμε αδιαπραγμάτευτα όρια που βοηθούν να έχουμε μία καλή ισορροπία μεταξύ εργασίας και ιδιωτικής ζωής.

-Κοιμάται καλά

Ο Gates έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι ως νέος δεν κοιμόταν αρκετά και μπορούσε να περάσει όλη τη νύχτα δουλεύοντας. Τελικά συνειδητοποίησε ότι αυτή η συνήθεια τον εξαντλούσε σιγά σιγά. Η δημιουργικότητά του έσβηνε και η υγεία του έφθινε. Σήμερα έχει κατανοήσει τη σημασία του να αφιερώνει κανείς τον κατάλληλο χρόνο για χαλάρωση και δεν πέφτει πλέον αργά για ύπνο. Ομολόγησε επίσης ότι πλένει τα πιάτα τη νύχτα για να χαλαρώσει και να εκτονώσει το άγχος του, ώστε να μπορεί να κοιμάται καλύτερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments